Foto: AP/Scanpix/LETA

Beļģijas futbola zvaigzne Kevins de Breine pēc neveiksmīgas spēles UEFA Nāciju līgā pret Franciju piedraudējis pamest nacionālo izlasi.

Beļģijas futbolisti pirmdien Nāciju līgas A divīzijas spēlē viesos piedzīvoja zaudējumu ar 0:2, turklāt Francijas futbolistiem šajā mačā piederēja ievērojams pārsvars.

Pēc mača de Breine bija ārkārtīgi neapmierināts ar Beļģijas izlases paveikto darbu laukumā un taktiskajiem risinājumiem. Pussargs laukumā kritizēja komandas biedru darbaspējas, turklāt izlases tehniskajam direktoram Frankam Verkoterēnam laukuma malā šķietami pateicis: "Es aizeju."

Spēles laikā de Breinem bija lielas problēmas slēpt sašutumu par savas komandas spēli, jo viņš demonstratīvi plātīja rokas un kratīja galvu. Pēc cīņas 33 gadus vecais futbolists atklāja, ka viņš puslaika pārtraukumā ģērbtuvē pret komandu bijis ļoti godīgs, norādot – vienībai jāuzlabo sniegums jebkurā spēles aspektā.

"Ja mēs gribam sasniegt pašus labākos standartus, bet vairs neesam pietiekami labi, lai sasniegtu to līmeni, tad mums vismaz laukumā no sevis ir jāatdod viss," sarunā ar Beļģijas televīzijas kanālu VTM neslēpj de Breine. "Ja pat to nedari, tad visam ir beigas."

De Breine ir tā sauktās Beļģijas zelta paaudzes spēlētājs, kā rezultātā nacionālā izlase sasniedza pirmo vietu pasaules rangā un bija starp galvenajām favorītēm uz uzvaru starptautiskos turnīros. Tiesa, komanda līdz finālam tā arī nav aizsniegusies. 2018. gadā Beļģijas futbolisti Pasaules kausa pusfinālā piekāpās Francijai, bet citos iepriekšējos turnīros spējusi tikt tikai līdz ceturtdaļfinālam.

Beļģijas izlases galvenais treneris šobrīd ir Domeniko Tedesko, kurš komandu pārņēma pirms šī gada Eiropas čempionāta finālturnīra, kur komanda nepārvarēja astotdaļfināla barjeru. De Breine pēc pirmdienas zaudējuma arī kritizēja vienības taktiku, no rādot, ka pārāk daudz spēlētāju atrodas aizsardzībā.

"Es varu pieņemt, ka vairs neesam tik labi kā 2018. gadā. Biju pirmais, kurš to pamanīja. Savukārt citas lietas ir nepieņemamas," futbolists gan atturējās nosaukts – kādas. Beļģijas izlase pasaules rangā noslīdējusi uz sesto vietu, bet tā šobrīd ir tik augstu, jo pēdējos gados demonstrējusi lieliskus rezultātus kvalifikācijas turnīros – tā nepiedzīvoja nevienu zaudējumu atlasē uz 2022. gada Pasaules kausu un šī gada Eiropas čempionātu.

Tikmēr Tedesko aizstāvēja savu kapteini de Breini, sakot, ka tas ir futbolists ar uzvarētāja mentalitāti. "Viņš ir emocionāls un vīlies. Tāpēc dažreiz sanāk izteikt šādas lietas publiski."

Beļģijas valstsvienībā šobrīd vairs nespēlē tādas zvaigznes kā Edens Azārs, Vensāns Kompanī, Tibo Kurtuā un Romelu Lukaku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!