Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Portugāļu futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu atkal veltījis kritiku pašreizējam Anglijas kluba Mančestras "United" galvenajam trenerim Ērikam ten Hāgam.

Abu starpā nevalda siltas attiecības jau no laika, kad Ronaldu spēlēja Mančestras komandā 2022. gadā. Toreiz viņš ar skandālu atstāja vienību, publiskā intervijā nekautrējoties kritizēt kluba vadību un arī ten Hāgu.

Savukārt nu Ronaldu savā podkāstā sarunā ar Mančestras "United" leģendu Rio Ferdinandu vēlreiz kritizēja ten Hāgu, norādot, ka viņa vadībā komandai šobrīd vajadzētu cīnīties par trofejām un ka trenerim trūkst ambīciju. Vienība sezonu Anglijas Premjerlīgā sākusi ar diviem zaudējumiem trīs spēlēs. Tiesa, iepriekšējās sezonās iegūti Anglijas Futbola asociācijas (FA) un Līgas kausi, taču par triumfu Premjerlīgā Mančestras "United" necīnās jau ilgi.

Ronaldu sarunā ar Ferdinandu atsaucās uz ten Hāga interviju vasarā, kurā nīderlandiešu treneris norādīja, ka komanda nav pat tuvumā, lai kļūtu par čempioniem. "Treneris... Viņš saka, ka komanda nav gatava cīnīties par uzvaru Premjerlīgā vai UEFA Čempionu līgā. Ja tu esi Mančestras "United" galvenais treneris, tu nedrīksti teikt tādas lietas. Ja arī komandai nav tāda potenciāla, ir vismaz jācenšas cīnīties par augstākajām vietā."

Portugāļu superzvaigzne, kurš savulaik tieši Mančestras "United" komandā kļuva par elites līmeņa futbolistu, nenoliedza, ka klubā problēmas ir krietni dziļākas un pārbūve esot jāveic no pašas apakšas. "Es mīlu šo klubu, neesmu no tiem, kurš aizmirst pagātni. Tomēr tajā ir jāveic pārbūve it visā. Tam nepieciešams laiks, šis klubs joprojām ir viens no labākajiem pasaulē, taču tam ir jāmainās. Viņi to saprot. Tas ir vienīgais ceļš."

Šajā vasarā par vienu no ten Hāga palīgiem kļuva cits kādreizējais Mančestras "United" spēlētājs Rūds van Nistelrojs. Ronaldu to nosauc par labu soli, un ten Hāgam vajadzētu ieklausīties viņa padomos, jo bijušais uzbrucējs pārzinot šo klubu.

Pats Ronaldu Mančestru pārstāvēja savas karjeras sākumā 2003. - 2009. gadā, pēc tam pārceļoties uz Madrides "Real", bet vēlākos gados uz pusotru sezonu atgriežoties "United" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!