Foto: FK RFS

Latvijas futbola čempionvienībai RFS UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā būs jāiztiek bez viena no saviem līderim, vienības labākā vārtu guvēja Latvijas virslīgā Ismaela Diamondes.

32 gadus vecais Kotdivuāras pussargs smagu savainojumu guva augusta beigās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas izšķirošās, "play off" kārtas atbildes spēlē Kiprā, kad RFS pēcspēles sitienos pieveica "Apoel" un nodrošināja sev vietu pamatturnīrā. Pēc vienas no spēles epizodēm Diamonde tika nomainīts jau 20. minūtē. Svinību laikā ģērbtuvē kotdivuārietis bija ratiņkrēslā, kas jau tobrīd neliecināja ne par ko labu.

Tagad RFS apstiprinājusi, ka futbolistam ir krustenisko saišu plīsums. Sportistam jau veikta operācija, bet ierasti pēc līdzīgām operācijām sportistiem rehabilitācijai nepieciešami vairāki mēneši. RFS nenorāda, kad Diamonde varētu atgriezties laukumā, bet var prognozēt, ka Eiropas līgā Kotdivuāras futbolists šosezon nespēlēs.

"Ismaels ir īsta komandas spēlētāja vislabākais piemērs. Pat tik smagā brīdī Kiprā viņš spēja kopā ar komandu smaidīt un priecāties par vēsturisko kluba panākumu. Izdarīsim visu, lai spēlētājs atgrieztos laukumā vēl spēcīgāks," sociālos tīklos ierakstīja RFS.

"Tonybet" Latvijas virslīgā Diamonde aizvadījis 22 spēles un guvis 11 vārtus.

UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā RFS debitēs nākamnedēļ, kad viesos Rumānijā pie Bukarestes FCSB. UEFA Eiropas līgas mājas spēlēs RFS tiksies ar Turcijas čempioni Stambulas "Galatasaray" (3.oktobrī), Briseles "Anderlecht" no Beļģijas (7.novembrī), Grieķijas čempionvienību Saloniku PAOK (28.novembrī) un slaveno Amsterdamas "Ajax" (23.janvārī) no Nīderlandes, bet viesos spēlēs vēl pret Vācijas bundeslīgas klubu Frankfurtes "Eintracht" (24.oktobrī). Savukārt neitrālos laukumos RFS spēlēs pret Telavivas "Maccabi" un ukraiņu Kijivas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!