Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Vācijas titulētais futbola klubs Minhenes "Bayern" un tās viens no līderiem Harijs Keins otrdien UEFA Čempionu līgas pamatturnīra iesākumā sarīkojuši pamatīgu rekordu birumu, vēsta BBC.

"Bayern" otrdien Čempionu līgas pamatturnīra ievadā ar 9:2 sagrāva Zagrebas "Dinamo", bet četrus vārtus uzvarētājiem guva Anglijas izlases kapteinis Keins. "Bayern" uzvara varēja būt vēl graujošāka, bet mājinieku gūtie vārti Keina un Serža Njabrī izpildījumā netika ieskaitīti aizmugures dēļ.

"Bayern" 21. reizi pēc kārtas ar uzvaru sāk Čempionu līgas turnīru, kas nav izdevies nevienam citam klubam. Tāpat Minhenes klubs ir pirmais, kas guvis deviņus vārtus vienā Čempionu līgas spēlē pamatturnīrā [šogad Čempionu līgā nav grupu turnīra, bet katrai komandai pēc jaunās sistēmas nodrošinātas astoņas spēles]. 11 gūtie vārti ir otra rezultatīvākā spēlē Čempionu līgas vēsturē, atpaliekot tikai no Dortmundes "Borussia" uzvaras ar 8:4 pār Varšavas "Legia" 2016. gada novembrī. Toties "Bayern" atkārtojusi kluba lielāko uzvaru Čempionu līgā, atkārtojot panākumus pār Doņeckas "Šahtar" 2015. gadā un "Basel" 2012. gadā – abos šajos mačos Minhenes klubs uzvarēja ar 7:0.

Vienu rekordu laboja Tomass Millers. "Bayern" vācu zvaigzne pirms pāris nedēļām kļuva par kluba rekordistu, aizvadot savu 710. spēli Minhenes komandas rindās. Tagad Millers kļuvis arī par UEFA Čempionu līgas rekordistu, aizvadot savu 152. spēli "Bayern" kreklā Eiropas prestižākajā klubu turnīrā.

Tomēr lielākais rekordists otrdienas mačā bija Keins. Ar 33 goliem 45 spēlēs Keins kļuvis par visu laiku rezultatīvāko angļu futbolistu Eirokausos, apsteidzot Veinu Rūniju (30 gūtie vārti). Līdz šim nevienam angļu futbolistam Čempionu līgā nebija izdevies gūt četrus vārtus, bet tagad to paveica Keins. Interesanti, ka līdz šim nevienam angļu futbolistam citas valsts futbola kluba rindās Čempionu līgā nebija izdevies gūt pat "hat trick", bet Keins šo "latiņu" uzreiz pacēla vēl augstāk.

Kā liecina UEFA Čempionu līgas statistika, neviens futbolists līdz šim nebija guvis "hat trick" ar 11 metru soda sitieniem. Keinam tas bija 24. "hat trick" karjerā un piekto reizi viņš divās spēlēs pēc kārtas guvis vismaz "hat trick".

Ja spēles gaitā vienus Keina gūtos vārtus atcēla, tad mača izskaņā Keins pats neizmantoja lielisku iespēju gūt piektos vārtus. Ja Keins to paveiktu, viņš pievienotos elitārai kompānijai – Lionelam Mesi, Luisam Adriano un Ērlingam Holannam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!