Foto: Foto: Margarita Vigule

Sestdien Tukumā bez vārtu guvuma beidzās "Tukums 2000"/"Telms" un "Daugavpils" "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 30. kārtas spēle.

Lai arī vārtu gūšanas momentu pie viesu vārtiem netrūka, spēle beidzās bez gūtiem vārtiem.

Abas komandas šobrīd spēlē nestabili un pēdējos piecos mačos to bilance pirms sestdienas cīņas bija vienāda – viena uzvara, viens neizšķirts un trīs zaudējumi. Daugavpils futbolisti šobrīd cīnās par vietu labāko četriniekā un, iespējams, Eiropas kausu ceļazīmi, bet tukumniekiem ir attālināties no pārspēļu zonas.

Diskvalifikāciju dēļ tukumniekiem bija jāiztiek bez diviem spēlētājiem – Rūdolfa Reingolca un Kaspara Anmaņa.

Visās trīs līdzšinējās sezonas savstarpējās spēlēs bija uzvarējuši "Daugavpils" futbolisti – 3:1, 4:1 un 2:1.

Jau ziņots, ka ceturtdien "Riga" savā laukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru", bet piektdien RFS mājās ar 2:0 uzveica "Liepāju". Svētdien "Metta" spēlēs ar "Jelgavu" un "Auda" – ar "Grobiņu"/LFS.

RFS 29 mačos ir sakrājusi 75 punktus, "Riga" komandai ir 69 punkti 30 cīņās, bet "Valmierai" ir 54 punkti 30 mačos. 39 punkti 30 spēlēs ir "Daugavpilij" un 38 punkti 27 spēlēs – "Audai". 29 cīņās 29 punkti ir "Grobiņai"/LFS, bet 28 punktus 29 spēlēs ir sakrājis "Tukums 2000"/"Telms" un 30 dueļos – "Liepājai. 26 punkti 29 mačos ir "Metta komandai un 21 punkts 29 spēlēs – "Jelgavai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!