Foto: Kristians Putniņš

Taivo Abdulrahmans trešdien Rīgā 38 minūšu laikā guva trīs vārtus, palīdzot "Audai" svinēt pārliecinošu uzvaru un iekļūt "11.lv" Latvijas kausa futbolā finālā.

"Auda" savā laukumā ar 3:0 (2:0) pārspēja "Liepāju".

Mača sākumā pārsvars piederēja mājiniekiem, un vienā no uzbrukumiem 15.minūtē "Auda" izvirzījās vadībā. bumba pēc Mateusa Klementes piespēles soda laukumā līdz adresātam nenonāca, taču pie bumbas pirmais tika Taivo Abdulrahmans, no vārtsarga līnijas raidot bumbu vārtu labajā augšējā stūrī - 1:0.

41.minūtē ātra saspēle liepājnieku soda laukumā beidzās ar Bakari Manē piespēli pa zemi no kreisās puses paralēli vārtiem, kuru ar sitienu tukšā vārtu labajā stūrī pabeidza Abdulrahmans, gūstot otros vārtus spēlē - 2:0.

Puslaika kompensācijas laikā divas dzeltenās kartītes viesiem divu minūšu laikā nopelnīja Roberts Meļķis un Muamadu Diavs.

Otro puslaiku "Liepāja" sāka ar trim spēlētāju maiņām, bet 62.minūtē 3:0 panāca Abdulrahmans, kurš pārķēra Papē Fala vārtsargam Danijelam Petkovičam adresēto piespēli un no šaura leņķa raidīja bumbu vārtos.

2022.gada Latvijas kausa ieguvēja "Auda" astotdaļfinālā ar 4:1 uzvarēja "Mārupes sporta centru", bet ceturtdaļfinālā pēc 1:1 120 spēles minūtēs pēcspēles sitienos ar 5:3 pieveica "Metta" vienību.

2020.gada Latvijas kausa ieguvēja "Liepāja" astotdaļfinālā ar 4:2 pārspēja "Jelgavu", bet ceturtdaļfinālā ar 1:0 - "Optibet" Nākotnes līgas komandu "Olaine".

Šosezon komandas bija trīsreiz tikušās virslīgas spēlēs. Pirmajā ar 1:0 uzvarēja "Liepāja", otrā beidzās neizšķirti 1:1, bet trešajā ar 2:0 uzvarēja "Auda".

Otrā pusfināla pārī pirmdien RFS futbolisti ar 2:1 (0:1) pārspēja "Riga".

Latvijas kausa ieguvēji tiks noskaidroti 30.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!