Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas čempionvienība RFS ir ļoti organizēta komanda, kas labi izspēlē standartsituācijas, taču vismaz atpazīstamības ziņā lielāka favorīte ir Rumānijas komanda Bukarestes FCSB, uzskata tās galvenais treneris Eliass Haralambuss.

Ceturtdien RFS aizvadīs savu pirmo maču UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā, Bukarestē tiekoties ar FCSB. Klubs no Latvijas tikai otro reizi startēs šajās sacensībās.

Haralambuss uzskata, ka abas komandas UEFA Eiropas līgā piedalās ar līdzīgām izredzēm, taču atšķirība ir komandu un futbolistu atpazīstamībā. FCSB futbolistu aptuvenā tirgus vērtība kopā ir 35,30 miljoni eiro, un pats dārgākais ir kapteinis Dariušs Olaru – uzbrūkošā pussarga vērtība ir septiņi miljoni. RFS vērtība, salīdzinot ar gaidāmajām pretiniecēm Eiropas līgā, ir pārliecinoši vismazākā – 9,43 miljoni eiro. Vērtīgākais spēlētājs 900 000 eiro apmērā tiek lēsts brazīliešu uzbrucējs Emersons, kurš savainojuma dēļ laukumā nevarēs doties ilgāku laiku.

"Tā ir pirmā spēle Eiropas līgā. Mēs visi turnīru vēlamies sākt pareizi. Tas nebūs viegli, taču šie spēlētāji ir ļoti priecīgi spēlēt šādos mačos. Esam sajūsmā, vēlamies izbaudīt šos mačus, bet arī gūt punktus," Rumānijas sporta medijs "Gazeta Sporturilor" citēja trenera teikto preses konferencē.

"Nosaukums RFS mums neko daudz neizsaka, bet mēs analizējām pretinieku. Viņi uzvarēja APOEL komandu no Kipras. Cita Kipras komanda "Pafos" kvalifikācijā pārspēja "CFR Cluj" (cita komanda no Rumānijas), un tas daudz ko izsaka. Ja ņemam vērā komandu nosaukumus, esam favorīti, bet, ja skatāmies uz pretinieka kvalitāti, tad ir 50-50," Haralambuss turpināja.

Bukarestē esošais stadions varētu pulcēt aptuveni 40 tūkstošus līdzjutēju, un māju spēļu faktoru izcēla arī treneris.

"Mēs atgriežamies savā stadionā, mums būs daudz līdzjutēju, un mēs vēlamies viņus iepriecināt. Laukums ir kvalitatīvs, mums tas ir ļoti svarīgi, jo gribam spēlēt kvalitatīvu futbolu," pauda FCSB galvenais treneris. "Cerams, ka rīt uzvarēsim, tas mūs visus iepriecinās."

Haralambuss norādīja, ka RFS esot ļoti organizēta un kompakta komanda, bet Eiropas līgas kvalifikācijā viņi spēlēja citādāk nekā Latvijas čempionātā. "Mēs zinām, ko sagaidīt, mēs zinām, ka viņi ļoti labi izspēlē standartsituācijas," sacīja speciālists no Kipras..

Treneris norādīja, ka tic savam vārtsargam Stefanam Tarnovanu, lai arī viņš iepriekšējās spēlēs parādījis, ka nav labākajā sportiskajā formā. Savainojuma dēļ spēlēt nevarēs aizsargs Sijabonga Ngezana, bet atgriešanos laukumā piedzīvos cits aizsargs Vlads Hirihess.

Savukārt FCSB kreisās malas aizsargs Risto Radunovičs preses konferencē bija pārliecināts, ka viņa komanda jauno Eiropas līgas sezonu var sākt ar uzvaru.

"Mums būs ļoti svarīgs mačs ļoti spēcīgā konkurencē. Ar nepacietību gaidām rītdienas spēli. Katra Eiropas līgas komanda ir nopelnījusi tiesības šeit būt. Tā ir komanda, kas spēlē vairākas sistēmas. Esam pārliecināti par sevi, par savu komandu, par atbalstītājiem," norādīja Radunovičs. "Ceram uzvarēt mačā. Mēs vēlamies būt koncentrēti uz savu spēli, parādīt pēc iespējas vairāk laukumā, tā ir panākumu atslēga mūsu klubā . Mēs vēlamies uzvarēt spēli, un tā noteikti būtu jauka dāvana trenerim."

Radunovičs sacīja, ka Eirokausos spēlēt ir grūtāk, jo tas ir cits līmenis, ja salīdzina ar to, kas ir Rumānijā.

"Mums ir jābūt motivētiem, mēs esam ļoti lielā klubā. Mēs esam motivēti, kad spēlējam Eiropā, tāpat arī spēlējam čempionātā. Pirmo reizi spēlē šādā formātā, viņš būs ieinteresēts. Visas komandas centīsies tikt tālāk," pirmsspēles preses konferencē sacīja Risto Radunovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!