Foto: Latvijas Futbola federācija

Izcīnot trīs uzvaras četrās spēlēs, Latvijas telpu futbola izlase ceturtdien kļuva par Horvātijā notikušā "Futsal Week" turnīra kopvērtējuma uzvarētāju, informē Latvijas Futbola federācija.

Sacensību noslēdzošajā un izšķirošajā mačā Latvijas izlasei pretiniekos bija Melnkalne, pret kuru tika panākts kopvērtējuma uzvarai derīgs 1:1 (1:1) neizšķirts.

Mača ievadā vadību ieguva pretinieki, uz ko mūsu komanda atbildēja ar Krista Krūmiņa pirmajiem vārtiem valstsvienības kreklā. Otrajā puslaikā rezultāts vairs nemainījās.

Latvijas izlase iepriekš turnīrā pārspēja Turciju (5:4), Slovēniju (4:1) un Igauniju (9:1), izcīnot savu pārliecinošāko uzvaru kopš 2019. gada. Tikmēr Melnkalnes telpu futbolisti līdz šim bija iekrājuši septiņus punktus – 5:2 pret Turciju, 2:2 pret Slovēniju un 5:2 pret Igauniju.

Valstsvienībā bija pulcēti spēlētāji no pašmāju vadošajiem klubiem "Riga Futsal Club" un "RFS Futsal". Turnīra trešajā mačā "RFS Futsal" pārstāvji komandai palīdzēt nevarēja, bet uz izšķirošo spēli sastāvs atkal bija pilnvērtīgā komplektācijā.

Šajā turnīrā pirmo pieredzi pie Latvijas izlases stūres ieguva itāļu speciālists Masimiljāno Bellarte.

Latvijas telpu futbola izlase gatavojas 2026. gada Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks Rīgā un Kauņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!