Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas futbola čempionvienības RFS galvenais treneris Viktors Morozs pēc debijas UEFA Eiropas līgas pamatsacensībās atzina, ka šādā līmenī ir jāspēlē daudz gudrāk, bet spēlētāji sākumā nebija pieraduši pie tik lieliem ātrumiem laukumā.

RFS savā Eiropas līgas debijā ceturtdien Bukarestē ar 1:4 (1:2) piekāpās Rumānijas čempionei FCSB, lai gan pēc pirmajiem zaudētājiem vārtiem spēja panākt 1:1 un arī turpinājumā izveidojot vairākus momentus, kas varēja mainīt spēles gaitu.

"Viņi uzvarēja pelnīti, mēs esam vīlušies. Neesmu priecīgs par pirmajām minūtēm, kas neritēja tā, kā plānots. Viņi izmantoja savu iespēju pēc kļūdas. Varam spēlēt daudz labāk, nekā šodien, jo bija daudz kļūdu, pēc kurām pretinieki ir ļoti bīstami. Viņi izmantoja savas iespējas," pēc spēles sacīja Morozs. "Šajā līmenī ir jāspēlē ar lielāku pārliecību, gudrāk, nedrīkst pieļaut tik daudz kļūdu. Labi, ka dažos spēles nogriežņos bijām labā līmenī un spēlējām kā līdzīgs ar līdzīgu. Viņi ir bīstami ar savu ātrumu un mums ir jāpielāgojas šim līmenim, lai spēlētu daudz labāk."

"Ja runājam par pretinieku, viņi ir agresīvi uzbrukumā. Pārejās uzbrukumā izmantoja daudzus spēlētājus un pēc mūsu zaudētām bumbām labi izmantoja brīvās laukuma vietas. Kad spējām kontrolēt bumbu, izveidojām dažas situācijas. Ja Latvijā varam labot situāciju [un kontrolēt bumbu], tad te ir daudz grūtāk. Tā ir tā atšķirība starp līmeņiem," turpināja Morozs. "Mani spēlētāji var spēlēt daudz labāk. Mums nav šāda līmeņa spēļu prakses, mums ir vajadzīgs laiks, lai pielāgotos tik ātrai spēlei, tāpēc arī pirmās minūtes bija tādas. Mums jau iepriekš bija šādas problēmas, ir jācenšas tās labot, mentāli labāk jāgatavojas būt daudz ātrākiem ar bumbu. Otro puslaiku sākām neslikti, bet pieļāvām kļūdas. Pretinieks ar ātrumu radīja bīstamus momentus, bet mēs bijām par lēnu."

Atbildot uz rumāņu žurnālista jautājumu par FCSB futbolistu vērtējumu, Morozs nevēlējās izcelt kādu mājinieku futbolistu. "Mums ir savas problēmas, tāpēc labāk atbildētu par jautājumu, kuri no maniem spēlētājiem spēlēja labi."

3.oktobrī mājās RFS tiksies ar Turcijas čempioni Stambulas "Galatasaray", 24.oktobrī izbraukumā - ar Vācijas bundeslīgas klubu Frankfurtes "Eintracht", 7.novembrī savā laukumā - ar Beļģijas klubu "Anderlecht" un 28.novembrī - ar Grieķijas čempionvienību Saloniku PAOK, 12.decembrī Belgradā - ar Telavivas "Maccabi" no Izraēlas, 23.janvārī mājās - ar Amsterdamas "Ajax" un 30.janvārī Hamburgā - ar Kijivas "Dynamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!