Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas futbola čempionvienības RFS galvenais treneris Viktors Morozs uzskata, ka šobrīd viņa vadītājai komandai prioritāras ir Latvijas virslīgas spēles, bet cīņas Eiropas līgas pamatturnīrā ir otršķirīgas.

RFS šovasar izcīnīja tiesības piedalīties UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā, garantējot sev vismaz astoņas cīņas pret spēcīgiem pretiniekiem. Tādējādi šajā rudenī Latvijas čempioniem ir ļoti saspringts grafiks. Pirmdien "Tonybet" Latvijas virslīgas ietvaros RFS smagā cīņā ar 2:0 pieveica "Jelgavu", sperot soli tuvāk atkārtotam Latvijas čempionu titulam. Divu nedēļu laikā RFS tā bija jau piektā spēle, bet šonedēļ Rīgas klubu vēl sagaida divi mači – ceturtdien Eiropas līgas ietvaros "Daugavas" stadionā pret Turcijas čempioniem "Galatasaray", bet svētdien virslīgas ietvaros izbraukumā pret "BFC Daugavpils".

Atbildot uz jautājumu, kādēļ spēlē pret nosacīto dueļa pastarīti "Jelgavu" netika pietaupīti daudzi vadošie spēlētāji, Morozs norādīja uz prioritāšu sarakstu. "Mums šonedēļ ir trīs spēles, tad arī spēle pēc spēles. Bija spēle pret "Riga FC" Latvijas kausā, bija Eirokauss [pret Bukarestes FCSB] un tagad Latvijas čempionāta spēle. Svarīgākā spēle bija pret "Jelgavu", tad bija pret Bukarestē pret FCSB un vismazāk svarīgākā pret "Riga FC" kausa izcīņā. Šonedēļ svarīgākā spēle bija pret "Jelgavu" un svarīga būs spēle Daugavpilī, svarīgāka nekā pret "Galatasaray"."

"Mums pirmajā vietā ir virslīga. Jā, mēs spēlējam Eirokausos, mums bija uzdevums tikt pamatturnīrā, bet paveicam vairāk. Mēs krājam pieredzi, izbaudām situāciju. Arī līdzjutējiem jāsaprot, ka nebūs bieži tā, ka mēs spēlējam vienā turnīrā pret spēcīgām komandām. Varbūt man kā trenerim vairs nebūs iespējas spēlēt šādā līmenī, tāpēc mēs izdarīsim visu," saka Morozs. "Gatavojamies nopietni, lai uzvarētu spēli, tā darīsim arī turpmāk, bet vairāk gribam izbaudīt turnīru [Eiropas līgu] un to, ko jau izdarījām. Mums ir astoņas spēles pret šādiem pretiniekiem. Ja 4-5 Latvijas spēlētāji spēlēs šādas astoņas spēles, tā ir laba pieredze un liels ieguldījums Latvijas futbola attīstībā."

"Mūsu mērķi bija pamatturnīrs, tad ir Latvijas čempionāts un Latvijas kauss. Secība ir šāda," piebilda Morozs.

Latvijas virslīgas kopvērtējumā RFS futbolisti 30 no 36 mačiem sakrājusi 78 punktus, bet tuvākajai sekotājai "Riga FC" 31 cīņā ir 72 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!