Foto: Latvijas Futbola federācija

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā līgā teicami sezonu sākušais Dario Šits tomēr būs gatavs arī turpmāk pārstāvēt Latvijas futbola valstsvienības, lai arī iepriekš emociju karstumā bija paziņojis, ka savas izlases gaitas noslēgs.

Septembra sākumā Latvijas U-21 futbolisti Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē savā laukumā ar 0:1 piekāpās vienaudžiem no Norvēģijas. Pēc mača Šits intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) neslēpa vilšanos par spēles kvalitāti un paziņoja par to, ka šī bija viņam pēdējā spēle valstsvienībā.

"Šis bija mans pēdējais mačs izlasē mājās, un nākamā spēle Īrijā man būs pēdējā," 5. septembrī intervijā LTV teica 20 gadus vecais Šits, kurš nevēlējās komentēt iemeslus, bet norādīja, ka tāds bijis lēmums jau pirms spēles.

Tiesa, pirms spēles izbraukumā pret Īriju Latvijas Futbola federācija (LFF) paziņoja par to, ka Šits atbrīvots no tālākas dalības U-21 izlases nometnē. Līdz ar to viņš nevarēja aizvadīt iepriekš solīto pēdējo spēli Latvijas valstsvienībā.

Tomēr mēnesi vēlāk Šits atzina, ka viņš lēmumu par karjeras beigšanu izlasē pieņēma emociju karstumā un ka arī turpmāk būs gatavs pārstāvēt savu valsti.

"Man vienmēr bijis liels gods pārstāvēt Latviju, un es ar lepnumu esmu gatavs vilkt valstsvienības kreklu arī turpmāk," sociālajā tīklā "X" rakstīja Šits. "Sarunās ar LFF esmu precizējis savu pozīciju par spēlēšanu izlasē. Pateicos federācijai par mana skaidrojuma pieņemšanu un spēles dienā radušos emociju sapratni."

Itālijas A sērijas komanda "Parma" Šitu šajā sezonā izīrējusi Nīderlandes otrās spēcīgākās līgas komandai "Helmond Sport", un viņš šajā vienībā iejuties lieliski. Septiņās spēlēs latvietis guvis trīs vārtus, palīdzot komandai būt starp trīs vadošajām vienībām kopvērtējumā.

Pēc Šita paziņojuma LFF vēstīja, ka Latvijas izlases galvenais treneris Paolo Nikolato izvēlējies kandidātus UEFA Nāciju C līgas spēlēm pret Ziemeļmaķedoniju un Fēru salām. Nikolato uzaicinājis 24 futbolistus, starp kuriem ir arī Šits. Tas viņam ir pirmais izsaukums uz pieaugušo valstsvienību.

No kandidātiem 16 pārstāv Latvijas virslīgas klubus, bet astoņi spēlē ārzemēs.

Vispirms 10. oktobrī Latvijas izlase "Skonto" stadionā Rīgā samēros spēkus ar grupas līdervienību Ziemeļmaķedoniju, bet 13. oktobrī Latvija izbraukumā spēlēs pret Fēru salu izlasi.

Kā zināms, septembrī Latvijas izlase uzsāka UEFA Nāciju līgu ar 0:4 neveiksmi Armēnijā un 1:0 uzvaru Rīgā pār Fēru salām, pirmos vārtus valstsvienības kreklā gūstot Renāram Varslavānam. Pēc pirmajām divām kārtām grupas līdera godā ir Ziemeļmaķedonija, kuras rēķinā ir 4 punkti. Par punktu mazāk ir Armēnijai un Latvijai, bet Fēru salām ir viens punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!