Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas čempionvienība futbolā RFS ceturtdien Rīgā UEFA Eiropas līgas otrajā spēlē tiksies ar Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray".

Spēle Daugavas stadionā sāksies plkst.19.45, maču tiešraidē translējot "Go3 televīzijas "Extra Sports" plānā. Portāls "Delfi" piedāvās mača teksta tiešraidi.

Pirmajā kārtā Latvijas čempione izbraukumā ar 1:4 zaudēja Bukarestes FCSB, bet "Galatasaray" mājās pieveica Grieķijas klubu Saloniku PAOK (3:1).

"Galatasaray" komandai spēlei Rīgā nepalīdzēs kluba spožākā zvaigzne Viktors Osimens, kurš guvis savainojumu. Viņš šajā sezonā izīrēts Stambulas klubam no "Napoli" vienības. Sastāvā nav arī Hakīma Zijāša, bet ungārs Rolands Sallai nav iekļauts kluba pieteikumā Eiropas līgai. Uz Rīgu atbraucis citi kluba līderi Mauro Ikardi un Drīss Mertens.

RFS Eiropas kausu sezonu sāka Čempionu līgā, pirmajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 7:0 uzvarot Ziemeļīrijas čempioni "Larne", bet otrajā kārtā ar 1:7 piekāpjoties Norvēģijas zelta medaļniecei "Bodo"/"Glimt" un nonākot UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, kur divu spēļu summā ar 9:0 sagrāva Andoras vienību "Santa Coloma".

Cīņā par vietu Eiropas līgas grupas turnīrā rīdzinieki divu maču summā spēlēja 3:3 ar Nikosijas APOEL, bet pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja ar 4:2.

"Galatasaray", kas pirmo spēli Eiropas kausos aizvadīja 1956./1957.gada sezonā, lielākos panākumus sasniedza 2000.gadā. Turcijas klubs 1999./2000.gada sezonā izcīnīja UEFA kausu, finālā pēcspēles sitienos pieveicot Londonas "Arsenal", bet rudenī Superkausa mačā turki ar pagarinājumā gūtajiem "zelta" vārtiem pārspēja Madrides "Real". 1988./1989.gada sezonā "Galatasaray" Čempionu līgas priekštecī Eiropas čempionvienību kausā tika līdz pusfinālam, kur divu spēļu summā ar 1:5 atzina Bukarestes "Steaua" pārākumu.

Šosezon "Galatasaray" Čempionu līgas "play-off" kārtā divu maču summā ar 2:4 piekāpās Šveices vienībai Bernes "Young Boys", sacensības turpinot Eiropas līgā.

RFS 24.oktobrī izbraukumā tiksies ar Vācijas bundeslīgas klubu Frankfurtes "Eintracht", 7.novembrī savā laukumā - ar Beļģijas klubu "Anderlecht" un 28.novembrī - ar Grieķijas čempionvienību Saloniku PAOK, 12.decembrī Belgradā - ar Telavivas "Maccabi" no Izraēlas, 23.janvārī mājās - ar Amsterdamas "Ajax" un 30.janvārī Hamburgā - ar Kijivas "Dynamo".

RFS ir otrā Latvijas komanda aiz "Ventspils", kas ir iekļuvusi UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā, vairs neeksistējošajam Kurzemes klubam to iespējot 2009./2010.gada sezonā. Pirms diviem gadiem RFS cīnījās UEFA Eiropas Konferences līgas pamatturnīrā, kas ir pēc spēka trešais Eiropas klubu turnīrs.

36 pamatturnīra komandas aizvada mačus ar astoņām dažādām pretiniecēm, tiekoties ar divām katra no četriem groziem komandām.

Pamatturnīra astoņas labākās komandas nodrošina vietas astotdaļfinālā, 9.-24.vietas īpašnieces cīnīsies izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā, bet pārējām vienībām Eiropas kausu sezona būs noslēgusies. Šāds formāts UEFA Eiropas līgā tiek izspēlēts pirmo reizi, aizstājot tradicionālo grupu turnīru.

UEFA Eiropas līgas fināls Spānijas pilsētā Bilbao notiks 25.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!