Foto: RFS

Latvijas čempione futbolā RFS ceturtdien, 3. oktobrī, Daugavas stadionā parūpējās par sensāciju UEFA Eiropas līgas pamatturnīra otrajā mačā, jo nospēlēja 2:2 (1:2) ar titulēto Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray".

"Galatasaray" futbolisti tiek uzskatīti par vieniem no favorītiem par Eiropas līgas galveno balvu.

Latvijas čempionu labā vārtus šajā cīņā guva Jānis Ikaunieks un gruzīnu leģionārs Laša Odišarija.

Spēles ākumā vairāk uzbruka Turcijas klubs, bet pēc spēlētām piecām minūtēm līdz sitieniem pa vārtiem tika arī RFS futbolisti. Vispirms pēc Jāņa Ikaunieka piespēles Rostāna Ndžiki sitiens tika bloķēts, bet pēc tam Ikaunieka sitienu ar galvu no vārtsarga laukuma stūra tvēra viesu vārtsargs Ginajs Givendžs bumbu tvēra.

Savukārt 12. minūtē viesi izvirzījās vadībā. Junuss Akgins no soda laukuma labās pusēs pa gaisu atspēlēja bumbu pie soda laukuma līnijas esošajam Mauro Ikardi, kurš ar galvu sita vārtu virzienā. Bumba trāpīja Robertam Savaļniekam, un pēc rikošeta bumbu no neliela attāluma vārtu labajā stūrī ar kāju raidīja Drīss Mertenss - 1:0 "Galatasaray" labā.

Foto: Sofascore

Pēc tam 38. minūtē 2:0 panāca Akgins, kurš pēc Davinsona Sančesa tālās piespēles pa vidu mājinieku centra aizsargiem izskrēja vienatnē pret Ondoā un raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī. Vien divas minūtes vēlāk Žiga Lipuščeks no RFS soda laukuma piespēlēja Ikauniekam, bumba nonāca pie Sedrika Kuadio, kurš vienatnē ar Givendžu izvirzīja Ikaunieku. Ikaunieka pirmo sitienu vārtsargs atvairīja, bet bumba atlēca pie Ikaunieka, kurš to raidīja vārtu apakšējā labajā stūrī - 1:2.

Cīņas 55. minūtē RFS bija atspēlējusi divu vārtu deficītu. Pēc Kuadio piespēles no soda laukuma kreisās puses Ikaunieks no vārtsarga laukuma līnijas ar galvu trāpīja bumbu pa pārliktni, bet pie atlēkušās bumbas pirmais bija Laša Odišarija, raidot bumbu vārtu kreisajā stūrī - 2:2. Spēles beigu daļā vairākkārt RFS no vārtu zaudējuma glāba Ondoā, bet Stambulas klubs viņa sargātos vārtus tā arī vairs neatslēdza.

Turklāt vienā no RFS pretuzbrukumiem tika kavēts Ikaunieks, taču tiesnesis uzskatīja, ka pārkāpuma pret viņu nav bijis.

Pirmajā kārtā Latvijas čempione izbraukumā ar 1:4 zaudēja Bukarestes FCSB, bet "Galatasaray" mājās pieveica Grieķijas klubu Saloniku PAOK (3:1).

Portāls "Delfi" piedāvāja RFS un Stambulas "Galatasaray" mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!