Foto: Kadrs no video

Spānijas policija pēc nekārtībām stadionā UEFA Eiropas līgas spēlē arestējusi vismaz piecus Beļģijas kluba "Anderlecht" fanus, vēsta ārvalstu mediji.

"Anderlecht", kas pēc mēneša Rīgā Eiropas līgas ietvaros tiksies ar Latvijas čempioniem RFS, ceturtdien turnīra otrajā spēlē viesos ar 2:1 pieveica "Real Sociedad", gūstot otro uzvaru divās spēlēs.

Tomēr Eiropas mediju uzmanības lokā nonākuši "Anderlecht" fani, kas sarīkoja nekārtības Sansebastjanas stadionā "Reale Arena". Beļģu kluba fani salauza stikla nožogojumu, kas bija viesu līdzjutēji sektorā, pēc tam sāka mest krēslu daļas pa pretinieku atbalstītājiem, kuri atradās zem viesu faniem. Spāņu izdevums "Marca" vēsta, ka policija aizturējusi piecas personas.

"Real Sociedad" pēc mača veltīja kritiku UEFA, jo spēle netika apturēta, lai gan stadionā ilgstoši bija nekārtības.

"Mums ir jānosoda šādas lietas. Tās nedrīkst notikt. Cilvēki spiesti doties mājās, jo četri imbecili mētājas ar priekšmetiem. UEFA bija jāiejaucas, bet neko nedarīja. Teicām spēles inspektoram, ka priekšmeti lido pat uz laukuma. Mēs kādas 15 minūtes teicām, ka ir jāaptur spēle, bet viņi neko nedarīja," sašutis bija "Real Sociedad" kapteinis Mikels Ojarzabals.

Arī "Real Sociedad" galvenais treneris Imanols Algvacils kritizēja lēmumu neapturēt maču, raksta "Marca". "Viņi mums teica, kas notika, un noprotu, ka spēle būtu apturēta, ja mūsu līdzjutēji būtu apdraudēti. Es nezinu, vai viņš gribēja apturēt spēli vai nē, bet es uzskatu, ka spēle bija jāpārtrauc. Tā nedrīkst būt, ka mūsu fani, ieskaitot ģimenes un bērnus, bija apdraudēti."

Atgādinām, ka neliels incidents notika arī Rīgā ceturtdien pēc RFS sensacionāli izcīnītā neizšķirta 2:2 pret Turcijas čempioni "Galatasaray". Sadursmē ar turku faniem cieta divi vīrieši, no kuriem viens tika hospitalizēts.

UEFA Eiropas līgas ietvaros RFS nākamo spēli aizvadīs 24. oktobrī viesos pret Frankfurtes "Eintracht", bet tad pēc divām nedēļām 7. novembrī "Anderlecht" viesosies Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!