Foto: Valmiera FC

"Valmiera" piektdien Liepājā svinēja uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 32. kārtas mačā.

"Valmiera", ko turpina piemeklēt finansiāla rakstura problēmas, ar 4:1 (2:1) apspēlēja "Grobiņu"/LFS

Jau otrajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Zakarja Sdaigui, pēc piespēles no soda laukuma kreisās puses triecot bumbu vārtu kreisajā stūrī - 1:0. Valmierieši 32. minūtē atspēlējās ar 11 metru soda sitienu. Pēc Žeremī Klementes sadursmes ar mājinieku vārtsargu Artemu Mališu tiesnesis Aleksandrs Anufrijevs lēma par 11 metru soda sitiena piešķiršanu un pats Klemente ar sitienu vārtu vidū izlīdzināja rezultātu.

Mača 45. minūtē pēc stūra sitiena izpildes no labās puses valmieriešus vadībā izvirzīja Aliuns Ndojs, ar galvu raidot bumbu vārtu kreisajā stūrī - 2:1 "Valmieras" labā. 56. minūtē par pārkāpumu pret Andriju Korobenko otro dzelteno kartīti astoņu minūšu laikā nopelnīja mājinieku kapteinis Andris Krušatins, atstājot "Grobiņu"/LFS mazākumā.

Savukārt 66. minūtē Ndojs vēlreiz raidīja bumbu mājinieku vārtos, taču videoatkārtojums liecināja par aizmuguri, un vārti netika ieskaitīti. Trīs minūtes vēlāk bumba vēlreiz pabija mājinieku vārtos, taču pirms tam soda laukumā tika nogāzts Ndojs, un tiesnesis piešķīra 11 metru soda sitienu. Šoreiz Klemente sita vārtu kreisajā augšējā stūrī - 3:1. Pēc tam mača kompensācijas laikā pēc Kristera Penkevica piespēles pa zemi no labās laukuma malas Ndojs no vārtu priekšas vēlreiz raidīja bumbu grobiņnieku vārtu tīklā - 4:1.

RFS 30 mačos ir sakrājusi 78 punktus, 31 cīņā "Riga" komandai ir 72 punkti, bet "Valmierai" 32 mačos - 57 punkti. 45 punkti 30 mačos ir "Audai" un 40 punkti 31 duelī - "Daugavpilij", bet "Tukums 2000"/"Telms" ir 32 punkts. 31 cīņā "Metta" sakrājusi ir sakrājusi 30 punktus, 32 spēlēs "Grobiņai"/LFS ir 29 punkti, bet 31 spēlē "Liepāja" ir sakrājusi 28 punktus un "Jelgava" - 21 punktu.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!