Foto: Privātais arhīvs

Turcijas futbolu satricinājis seksa skandāls, pēc kura licences atņemtas 24 gadus vecajai tiesnesei Elifai Karārslanai un 61 gadu vecajam futbola komisāram Orhanam Erdemiram. Abas iesaistītās personas nepiekrīt piespriestajam soda mēram, bet katra skaidrojums šajā lietā atšķiras.

Kā ziņo Turcijas mediji, sociālajos tīklos tika nopludināts video, kurā Karārslana un Erdemirs nodarbojās ar seksu. Nacionālā futbola asociācija uz šo skandālu reaģēja ar radikālu soli, abiem tiesnešiem anulējot darba licences.

Erdemirs norādīja, ka savā 30 gadus garajā karjerā nav saņēmis nevienu disciplinārsodu par veiktajiem darba pienākumiem, un viņš pieprasīja, ka tiek sodīti tie, kuri nopludināja šo video bez viņa atļaujas.

"Vēlos nekavējoties atgriezties savā darbā, kuru turpināšu darīt ar tādu pašu entuziasmu un vēlmi kā pirmajā dienā," norādīja Erdemirs. Viņš iesniedza apelāciju pret anulēto licenci, bet tā tika noraidīta. "Cik man zināms, reglamentā nav ierakstīts, ka tiesnešiem būtu aizliegts veidot romantiskas attiecības vienam ar otru."

"Kad rodas šāda situācija, pēc noteikumiem sodu nevar piespriest. Kā zināms, daudzas romantiskas attiecības futbola tiesnešu vidē beidzas ar laulībām," turpināja 61 gadu vecais vīrietis.

Savukārt 24 gadus vecā tiesnese Karārslana noliedza savu saistību ar šo seksa skandālu.

"Publicētajam videoklipam nav nekāda sakara ar mani. Tā kvalitāte ir slikta, videoklipā redzamā persona neesmu. Šī ir tik nopietna apsūdzība, kas aizskaru manu godu. Tiek apgalvots, ka video bija ievietots manos sociālo tīklu kontos, taču tas nebija nevienā manā profilā," norādīja tiesnese.

Sieviete savai aizstāvībai pievienoja papildu informāciju par noplūdes avotu – video tika izplatīts no "mail.ru" e-pasta adreses. Viņa uzskata, ka šos kontus pārvalda 15 vai 16 gadus veci bērni.

"Video tika pasniegts tādā veidā, it kā es ar to būtu dalījusies," viņa turpināja.

Šī situācija radījusi nopietnu diskusiju Turcijas futbolā pārstāvju vidū. Tiesa, Turcijas tiesnešu aprindās tiek norādīts, ka Erdemirs ļoti palīdzējis Karārslanai strauji kāpt pa karjeras kāpnēm, un viņā pēdējā laikā ir tiesājusi ievērojamu skaitu svarīgu maču.

Karārslana svētdien ar sava advokāta starpniecību paziņoja, ka grasās nodot lietu tiesai un ir gatava ilgstošai cīņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!