Foto: Kadrs no video

Pieredzes bagātais Polijas vārtsargs Vojcehs Ščensnijs, kurš nesen pārsteidzoši pievienojās Spānijas futbola grandam "Barcelona", mēdz uzsmēķēt un negrasās novērsties no šī ieraduma.

Šogad vasarā Ščensnijs 34 gadu vecumā lēma likt punktu profesionāla futbolista karjerai, taču parādījās negaidīta iespēja spēlēt slavenajā "Barcelona", jo nopietnu traumu guva komandas pirmais vārtsargs Marks Andrē ter Štēgens. Līdz ar pievienošanos tāda līmeņa klubam, publiskāka kļūst arī futbolistu privātā dzīve.

Ščensnijs vairākkārt manīts publiskās vietās, velkam dūmu, un pats futbolists neuzskata, ka šis nelāgais ieradums atstāj ietekmi uz viņa sniegumu laukumā.

"Ir lietas, ko negrasos mainīt savā privātajā dzīvē. Tā nav neviena darīšana, ka smēķēju. Ticu, ka tas neietekmē to, ko daru laukumā. Es strādāju ļoti smagi," sarunā ar mediju "Mundo Deportivo" saka poļu vārtsargs. Viņš manīts smēķējam arī šogad notikušajā Eiropas čempionātā.

"Es nesmēķēju bērnu klātbūtnē, nevēlos viņus nelabvēlīgi ietekmēt. Dažreiz ir cilvēki, kuri, paslēpušies aiz kokiem, uzņem fotogrāfiju, kad pīpēju. Par to atbildīgi ir viņi, ne es. Ja kāds domā, ka es mainīšu to, kāds esmu savā personīgajā dzīvē, viņš var padomāt vēlreiz. Esmu tāds, kāds esmu. Tāds esmu bijis visu savu dzīvi," akcentē Ščensnijs.

Karjeras laikā Ščensnijs pārstāvējis tādus slavenus klubus kā Londonas "Arsenal", "AS Roma" un Turīnas "Juventus". Viņš ir vairākkārtējs Itālijas čempions un Polijas izlasē aizvadījis 84 mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!