Foto: AFP/Scanpix/LETA

Itālijas futbola izlasē pirmdien debitēja Daniels Maldīni, kurš sekojis sava tēva un vectēva iemītajām pēdām. Maldīni ģimene kļuvusi par pirmo Itālijas futbola vēsturē, kas valstsvienību pārstāvējusi trīs paaudzēs, vēsta BBC.

Itālijas futbolisti pirmdien UEFA Nāciju līgas A divīzijas otrās grupas spēlē ar rezultātu 4:1 pārspēja Izraēlu, bet Maldīni laukumā devās otrajā puslaikā, 16 minūtes pirms mača beigām nomainot Džankomo Raspodori. Tas kļuva par vēsturisku brīdi gan Itālijas futbolam, gan Maldīni ģimenei.

Pirmais no Maldīni ģimenes Itālijas izlasē spēlēja Čezāre Maldīni, un viņš laika posmā no 1960. līdz 1963. gadam nospēlēja 14 mačus valstsvienībā. Savukārt Paolo Maldīni ir viens no visu laiku labākajiem Itālijas futbola aizsargiem, kurš Itālijas izlasi pārstāvējis 126 spēlēs laika posmā no 1988. līdz 2002. gadam.

Savukārt Daniels Maldīni debijas spēli piedzīvoja 23 gadu vecumā. Viņš kopš 2024. gada janvāra pārstāv Itālijas A sērijas klubu "Monza", bet iepriekš bija "AC Milan" īpašumā. 2022./2023. gada sezonā Maldīni pārstāvēja "Spezia" komandu, kur viņa komandas biedrs bija arī latvietis Raimonds Krollis.

Daniels Maldīni pēc savas debijas stāstīja, ka viņam bijušas "spēcīgās un pozitīvās emocijas", jo Itālijai izdevās uzvarēt.

"Es ceru, ka izlasē ienesīšu mazliet kvalitātes, pat ja tās jau ir tik ļoti daudz. Mēģināšu palīdzēt, cik vien iespējams. Esmu priecīgs, ka mani vecāki ieradās šeit, man būs iespēja ar viņiem parunāties, kad atgriezīšos mājās," teica Maldīni.

Daniels Maldīni Itālijas valstsvienības pārstāvējis no U-18 vecuma grupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!