Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Slavenais Anglijas futbola klubs Mančestras "United" no vēstnieka pozīcijas atbrīvojis savu kādreizēji treneri Aleksu Fergusonu.

Kaut arī oficiāli tiek vēstīs, ka 82 gadus vecais Fergusons pats atstās šo pozīciju, kurā viņš darbojies kopš 2013. gada, kad atstāja Mančestras komandas galvenā trenera amatu, šāds lēmums nācis pēc viņa tikšanās ar kluba līdzīpašnieku Džimu Retklifu. Viens no Mančestras "United" pārvaldītājiem šobrīd aktīvi strādā pie tā, lai samazinātu kluba izdevumus, un Fergusons postenis izmaksāja vairākus miljonus britu mārciņu gadā, vēsta BBC. Daudzi fani jau izteikuši lielu neapmierinātību ar šādu kluba soli.

Fergusons it visu laiku titulētākais Mančestras "United" treneris - viņa kontā ir 13 čempiontituli Anglijas Premjerlīgā, divi UEFA Čempionu līgā, pieci Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausā un četri Līgas kausa izcīņā.

Mančestras "United" septembrī paziņoja par 113 miljonu mārciņu zaudējumiem, bet šobrīd klubs strādā pie tā, lai uzlabotu savu finansiālo situāciju. Šobrīd atlaisti jau vairāk nekā 250 darbinieki, kas ļaus ietaupīt aptuveni 10 miljonus mārciņu gadā. Arī sportiskā ziņā klubs šobrīd cīnās ar neveiksmēm, jo Premjerlīgā atrodas tikai 14. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!