Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācu speciālists Tomass Tuhels būs Anglijas futbola izlases galvenais treneris, trešdien apstiprināja Anglijas Futbola asociācija (FA).

51 gadu vecais Tuhels bez darba bija kopš jūnija, kad atstāja Vācijas bundeslīgas flagmani Minhenes "Bayern".

Tuhels, kura asistents Anglijas izlases treneru štābā būs Entonijs Barijs, darbu ar valstsvienību uzsāks 1.janvārī. Abi speciālisti iepriekš kopā strādājuši arī Minhenes "Bayern" un "Chelsea" rindās.

Kā vēsta FA, tad līgumi ar vācu treneri un viņa angļu palīgu tika noslēgti jau 8.oktobrī, tomēr tas netika izziņots, lai netraucētu valstsvienībai aizvadīt divas spēles UEFA Nāciju līgā.

Anglijas izlase pagājušajā ceturtdienā UEFA Nāciju līgas B līgas mačā pagaidu galvenā trenera Lī Kārslija vadībā ar 1:2 (0:0) viesos piekāpās Grieķijai, bet svētdien ar 3:1 (1:0) izbraukumā pārspēja Somiju. Kārslijs ar komandu paliks līdz Nāciju līgas noslēdzošajām divām spēlēm novembrī.

Tuhels kļūs par trešo ārzemnieku pie Anglijas izlases stūres aiz zviedra Svena Jērana Ēriksona un itālieša Fabio Kapello.

Jaunais izlases galvenais treneris Anglijā iepriekš ir strādājis ar premjerlīgas klubu Londonas "Chelsea", to vadot no 2021.gada janvāra līdz 2022.gada septembrim, ar komandu triumfējot UEFA Čempionu līgā, UEFA Superkausā un FIFA Pasaules klubu kausā.

Tuhels vadījis arī franču futbola milzi Parīzes "Saint-Germain", ar kuru izcīnījis divus Francijas čempionu titulus, uzvarējis Francijas kausā, Līgas kausā un Superkausā, bet trenera karjeras pirmajos desmit gados viņš vadīja komandas Vācijā - Dortmundes "Borussia", "Mainz 05" un "Augsburg" otro vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!