Foto: AFP/Scanpix/LETA

Leģendārais uzbrucējs Lionels Mesi devis mājienu, ka, iespējams, viņa karjera Argentīnas futbola izlasē tuvojas noslēgumam.

Mesi otrdien guva savu 10. "hat-trick" Argentīnas izlasēs sastāvā, kad komanda Pasaules kausa kvalifikācijas mačā ar 6:0 sagrāva Bolīviju. Uzbrucējs valstsvienībā iesitis jau 112 vārtus, kas aiz portugāļa Krištianu Ronaldu (133 vārti) ir visu laiku otrais labākais sasniegums.

Pēc cīņas 37 gadus vecais Mesi neslēpa, ka viņa karjera izlasē tuvojas noslēgumam, turklāt futbolists neminēja, vai grasās spēlēt 2026. gada Pasaules kausa finālturnīrā.

"Neesmu savai izvēlei par nākotni nolicis datumu vai termiņu," medijs "The Guardian" citē Mesi teikto. "Es vienkārši šobrīd šo visu izbaudu. Nekad neesmu bijis tik emocionāls un izjutis tik lielu mīlestību no cilvēkiem, jo zinu - šīs var būt manas pēdējās spēles izlasē."

Uzbrucējs tuvojas 40 gadu slieksnim, bet futbolu viņam palīdzot izbaudīt tieši gados jaunāki komandas biedri. "Man apkārti ir jaunāki spēlētāji, un, ņemot vērā manu vecumu, tas man atkal ļauj justies kā bērnam. Attopos, ka dažbrīd daru muļķīgas lietas, jo tā vienkārši jūtos komfortabli. Kamēr saglabāšu šādu sajūtu un varu turpināt palīdzēt komandai, domāju joprojām spēlēt izlasē."

Mesi Argentīnas izlasē debitēja jau 2005. gadā, to paveikdams vien 18 gadu vecumā. Viņš valstsvienību aizveda līdz triumfam 2022. gada Pasaules kausa izcīņā. Uzbrucējs vienubrīd bija jau atstājis izlasi, taču pēc kaislīgas fanu kampaņas tomēr atgriezās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!