Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vinisiuss Žuniors otrdien UEFA Čempionu līgas grupas turnīra trešās kārtas mačā guva trīs vārtus un palīdzēja Madrides "Real" futbolistiem izcīnīt uzvaru pēc nonākšanas iedzinējos pirmajā puslaikā.

"Real" savā laukumā 5:2 (0:2) pārspēja Dortmundes "Borussia".

Viesi izvirzījās vadībā 30.minūtē, kad pēc Serū Girasī īsas piespēles soda laukumā pretinieku vārtos bumbu raidīja Donjels Malens. Četras minūtes vēlāk "Borussia" futbolistiem padevās pretuzbrukums, kuru ar precīzu sitienu noslēdza Džeimijs Bino-Gitenss.

Otrajā puslaikā iniciatīvu pārņēma laukuma saimnieki, nepilnu triju minūšu laikā panākot neizšķirtu. Vispirms 60.minūtē pēc Kiliana Mbapē centrējuma ar galvu vārtus guva Antonio Rīdigers, bet 62.minūtē Vinisiuss Žuniors panāca 2:2.

Otrais vārtu guvums no sākuma netika ieskaitīts aizmugures dēļ, taču pēc VAR iesaistes noteikumu pārkāpums netika saskatīts un otrie madridiešu vārti tika ieskaitīt.

Mazāk kā desmit minūtes līdz pamatlaika beigām "Real" pirmo reizi vadībā izvirzīja Lukass Vaskess, bet 86.minūtē Vinisiuss Žuniors, sprintā no saviem vārtiem apsteidzot visus pretinieku aizsargus, dubultoja madridiešu pārsvaru. Kompensācijas laikā viņš guva vēl savus trešos vārtus, sekmējot "Real" pārliecinošu uzvaru.

Savukārt Parīzes "Saint-Germain" (PSG) mājās ar 1:1 (0:1) spēlēja neizšķirti ar Eindhovenas PSV. Eindhovenas vienība izvirzījās vadībā 34.minūtē, kad parīziešu vārtsargu pārspēja Noā Langs, bet 55.minūtē PSG rindās ar precīzu sitienu izcēlās Ahrafs Hakimi, rezultātam kļūstot neizšķirtam.

Vēl Londonas "Arsenal" savā laukumā ar 1:0 (1:0) uzvarēja Doneckas "Šahtar". Vienīgie vārti mačā tika gūti 29.minūtē, kad Doneckas komandas vārtsargs Dmitro Rizņiks neveiksmīgi atvairīja sitienu un pēc viņa pieskāriena bumba nonāca "Šahtar" vārtos.

Citos dueļos otrdien Čempionu līgā "Juventus" savās mājās mača izskaņā ar 0:1 (0;0) zaudēja "VfB Stuttgart", "Aston Villa" ar 2:0 (0:0) pieveica "Bologna", "Girona" ar 2:0 (1:0) sarūgtināja "Slovan", bet "Sporting" izbraukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Grācas "Sturm".

Pamatīgs vārtu birums bija divās "agrajās" otrdienas spēlēs. "AC Milan" ar 3:1 (1:0) uzvarēja "Club Brugge", bet "Monaco" ar 5:1 (2:1) sagrāva Belgradas "Crvena Zvezda".

Šajā sezonā pirmoreiz ierastā grupu turnīra vietā, kad komandas bija sadalītas grupās pa četrām, visas komandas par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs cīnās vienā 36 komandu grupā, aizvadot pa astoņām spēlēm.

Uzreiz astotdaļfinālā iekļūst pirmo astoņu vietu ieguvējas, bet nākamās 16 komandas spēlēs 1/16 finālā.

Standings provided by Sofascore

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!