Foto: FK Metta

"Tonybet" Latvijas futbola virslīgas klubs "Metta" sodīts ar 350 eiro lielu naudas sodu, jo tās līdzjutēji mačā pret "Grobiņas SC/LFS" izkliedza neētiskus un apvainojošus saukļus mača tiesnešiem, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF)

Jau vēstīts, ka 20. oktobrī "Metta" savā mājas spēlē stadionā "Daugava" ar 2:1 pieveica "Grobiņas SC/LFS". Mača izskaņā "Mettas" rindās otro dzelteno kartīti un noraidījumu saņēma Rendijs Šibass. Pēc mača spēles ziņojumā veikts ieraksts, ka šajā brīdī "Mettas" līdzjutēji esot veltījuši rupjības spēles galvenajam tiesnesim Vasilijam Mordatenko, soģa virzienā kliedzot "F... you, referee". Kā savā skaidrojumā norāda "Metta", klubs par notikušo iespējamo incidentu sazinājies ar komandas atbalstītājiem. "FK "Metta" ir saņēmusi skaidrojumu no līdzjutējiem, ka tie ir izteikuši citu frāzi "Pak-Yu referee", kas ir paronīms spēles ziņojumā ierakstītajam "F..k you referee".

Tomēr LFF Disciplinārlietu komitejas pārstāvjus šis skaidrojums nepārliecināja, un "Metta" neizdevās izvairīties no naudas soda. Tai būs jāsamaksā 350 eiro.

Tomēr arī "Grobiņas SC/LFS" komanda pēc mača ar "Metta" tikusi pie naudas soda. Tai būs jāsamaksā 200 eiro par pirotehnikas izmantošanu no kluba līdzjutēju puses. Savukārt vēl 150 eiro Grobiņas komandai būs jāsamaksā par to, ka tās apsardze pieļāva skatītāja izsriešanu laukumā 4. oktobra spēlē pret "Valmieru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!