Foto: Reuters/Scanpix
UEFA Eiropas līgas grupu turnīru ceturtdien nespēja pārvarēt Anglijas komandas Totenhemas "Hotspur" un Birmingemas "City", kā arī Skotijas klubs Glāzgovas "Celtics".

A grupas pēdējās kārtas mačā ar otro sastāvu spēlējušā "Hotspur" komanda ar 4:0 (3:0) izbraukumā sagrāva Īrijas vienību "Shamrock Rovers", bet ar to nebija pietiekami, lai iekļūtu 1/16 finālā.

Otrajā šīs grupas mačā Grieķijas komanda Saloniku PAOK nospēlēja 1:1 (1:0) ar Krievijas vienību Kazaņas "Rubin" un sasniedza izslēgšanas cīņas. "Hotspur" bija nepieciešams, lai "Rubin" futbolisti šajā mačā zaudē.

Noslēgumā PAOK kontā bija 12 punkti sešās cīņās, tai ar 11 punktiem sekoja "Rubin", bet vēl par punktu atpalika "Hotspur".

B grupā ceturtdien kārtējās uzvaras izcīnīja favorītes - "Hannover 96" no Vācijas ar 3:1 (2:1) pārspēja Ukrainas vienību Poltavas "Vorskla", bet Beļģijas klubs Lježas "Standard" ar 1:0 (1:0) izbraukumā pieveica Dānijas vienību "Kobenhavn".

Noslēgumā "Standard" kontā bija 14 punkti, bet tai ar 11 punktiem sekoja "Hannover 96" futbolisti.

C grupā ceturtdien Nīderlandes vienība Eindhovenas PSV tika pie kārtējās uzvaras, ar 2:1 (0:0) pieveicot Bukarestes "Rapid" no Rumānijas, bet Izraēlas klubs Telavivas "Hapoel" ar 2:0 (1:0) pārspēja Polijas komandu Varšavas "Legia".

Noslēgumā PSV kontā bija 16 punkti, otro vietu ar deviņiem punktiem ieņēma "Legia", bet tai ar septiņiem punktiem sekoja "Hapoel".

G grupā ceturtdien Nīderlandes komanda Alkmāras AZ nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Ukrainas vienību Harkovas "Metaļist" un ar to bija pietiekami, lai tieši šīs divas komandas sasniegtu nākamo kārtu.

Otrajā mačā Vīnes "Austria" no Austrijas ar 2:0 (0:0) pieveica Zviedrijas komandu "Malmo FF".

Kopvērtējumā uzvaru ar 14 punktiem izcīnīja "Metaļist", bet pa astoņiem punktiem bija AZ un "Austria" komandām, nākamo kārtu sasniedzot tieši Nīderlandes vienībai.

H grupā Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā - "Championship" - šosezon spēlējošā Birmingemas "City" komanda ar 1:0 (1:0) pieveica Slovēnijas komandu "Maribor".

Tomēr otra spēle starp Beļģijas komandu "Club Brugge" un Portugāles vienību Bragas "Sporting" noslēdzās vēlamajā neizšķirtā, kas angļus lika atstāt ārpus izslēgšanas spēlēm. Šajā mačā "City" vajadzēja, lai uzvar "Braga".

Noslēgumā "Club Brugge" un "Braga" komandām bija pa 11 punktiem, bet "City" palika trešā, zaudējot vienu punktu.

Savukārt I grupā 1/16 finālu nesasniedza "Celtic" komanda, kas sākotnēji nemaz nepārvarēja kvalifikācijas sacensības, bet grupu turnīrā tika iekļauta, kad no turnīra tika izslēgta Latvijas vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices komanda "Sion".

Pēdējos mačos "Celtic" izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Itālijas komandu "Udinese", bet Spānijas komanda Madrides "Atletico" ar 3:1 (2:0) pieveica "Stade Rennes" no Francijas.

Kopvērtējumā ar 13 punktiem uzvarēja "Atletico", kurai četrus punktus zaudēja "Udinese". "Celtic" futbolisti tika pie sešiem punktiem, bet ceturtajā vietā ar trijiem punktiem par trim neizšķirtiem palika "Stade Rennes".

Sacensību 1/16 fināla izloze notiks piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!