Foto: Reuters/Scanpix
Itālijas futbola izlases galvenais treneris Roberto Mančīni pēc valstsvienības izstāšanās 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijā gatavs turpināt savu darbu.

Itālijas futbola izlase ceturtdien Pasaules kausa kvalifikācijas "play-off" pusfinālā sensacionāli ar 0:1 zaudēja Ziemeļmaķedonijai un otrās meistarsacīkstes pēc kārtas nepiedalīsies finālturnīrā. Itālijas valstsvienība pērn uzvarēja Eiropas čempionātā un sasniedza garāko uzvaru sēriju vēsturē.

Pēc ceturtdienas zaudējuma izlases kapteinis Džordžo Kjelīni un Itālijas Futbola federācijas (FIGC) prezidents Gabriēle Gravina pauda atbalstu Mančīni palikšanai amatā.

"Pēdējās dienās esmu runājis ar prezidentu [Gravinu]. Domāju, ka esam uz vienas lapas. Tuvākajās dienās mums būs vēl sarunas un mēs tiksimies pēc nākamās pārbaudes spēles," pirmdien preses konferencē teica Mančīni, kura vadītā valstsvienība otrdien pārbaudes mačā Konjā tiksies ar citu neveiksminieci Turciju.

Mančīni līgums ir līdz 2026.gada Pasaules kausam. Viņš pie Itālijas izlases stūres stājās pirms četriem gadiem, ievedot itāļus 2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā un uzvarot tajā.

Bijusī Itālijas izlases zvaigzne Mančīni trenera amatā debitēja 2001.gadā pie Florences "Fiorentina" stūres, bet pēc tam vadīja arī Romas "Lazio" un Milānas "Inter" komandas, pēdējo laika posmā no 2004. līdz 2008.gadam izcīnot trīs Itālijas čempionu titulus.

Savukārt no 2009.gada līdz 2013.gadam viņš bija Anglijas premjerlīgas kluba Mančestras "City" galvenais treneris, ar kuru trīs reizes pēc kārtas ierindojās vietējā čempionāta labāko trijniekā un 2011./2012.gada sezonā izcīnīja premjerlīgas čempionu titulu. Pēc tam viņš paguva trenēt arī Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce", līdz 2014.gada nogalē atgriezās Milānas "Inter" komandā, tur nostrādājot līdz 2016.gada sezonas beigām.

No 2017.gada jūnija viņš vadīja Sanktpēterburgas "Zeņit", bet, saņemot piedāvājumu vadīt Itālijas izlasi, Mančīni pameta Krievijas klubu.

Pēc 2018.gada Pasaules kausa pārspēlēs piedzīvotā zaudējuma Zviedrijas izlasei Itālijas valstsvienība pirmo reizi 60 gadu laikā nekvalificējās Pasaules kausa finālturnīram. Pēc neveiksmes no amata tika atbrīvots tā brīža galvenais treneris Džanpjēro Ventura.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!