Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases pussargs Andrejs Cigaņiks ar Polijas Ekstraklases komandu Lodzas "Widzew" noslēdzis pusotra gada līgumu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu, informē klubs.

"Widzew" jau decembrī vēstīja, ka 25 gadus vecais futbolists pievienosies komandai un pēc veselības pārbaužu iziešanas ar viņu tiks noslēgts pilnvērtīgs līgums.

Pēc 17 kārtām Lodzas komanda ekstraklases kopvērtējuma tabulā ieņem trešo vietu. "Widzew" ir četrkārtēja Polijas čempione, pēdējo titulu izcīnīto 1997.gadā.

Pirms tam pusotru gadu Cigaņiks spēlēja Slovākijas klubā Dunajska Stredas "DAC 1904", kura rindās aizvadīja kopā 47 mačus, gūstot četrus vārtus.

Futbolista karjeras laikā no 2013.gada līdz 2018.gadam viņš spēlējis ārvalstīs - Vācijas klubu Leverkūzenes "Bayer", Ķelnes "Viktoria" un Gelzenkirhenes "Schalke 04" klubu sistēmās. 2017./2018.gada sezonā viņš "Schalke 04" otrajā komandā spēlēja valsts piektajā līgā, bet nākamo sezonu aizvadīja Nīderlandes klubā Leuvardenas "Cambuur", 33 spēlēs gūstot divus vārtus.

Pēc tam Cigaņiks pārstāvēja RFS, kā arī vienu no Ukrainas vadošajām komandām Luhanskas "Zorja".

Pieaugušo izlasē Cigaņiks aizvadījis 39 spēles un guvis divus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!