Fоtо: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase būs jauns kapteinis - 22 gadus vecais Kristers Tobers, kamēr par vicekapteiņiem kļuvuši Vladislavs Gutkovskis un Antonijs Černomordijs, ceturtdien preses konferencē pavēstīja komandas galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas futbola izlase piektdienas vakarā pulksten 21.45 "Skonto" stadionā aizvadīs otro 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli - pretī stāsies principiālā sāncense Turcija. Kazakevičs ceturtdien akcentēja, ka šajā spēlē nepiedalīsies viens no līderiem, pussargs Jānis Ikaunieks.

"Jā, mūsu izlasē ir jauns komandas kapteinis - Tobers. Ņemot vērā, ka mums bija zināmas situācijas komandas iekšienē, mums vajadzēja šo to pārvērtēt. Tai skaitā arī kapteiņa maiņu. Tobera izvēle kapteiņa amatam bija mans vienpersonisks lēmums. Vicekapteiņi būs Vladislavs Gutkovskis un Antonijs Černomordijs," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča teikto.

Noprotams, ka Kazakevičs norāda uz situāciju, kurā pēc zaudējuma atlases pirmajā spēlē pret Velsu iekūlās vārtsargs Pāvels Šteinbors un pussargs Artūrs Zjuzins. Abi pēc mača pārlieku aizsvinējās un kopā ar komandu nevarēja atlidot atpakaļ uz Latviju. Viņi valstsvienības sastāvā nav iekļauti.

"Nometnes pirmās dienas parādīja, ka funkcionālā ziņā nav nekā tāda, kas man liktu domāt, ka kāds no uzaicinātajiem nebūtu gatavs spēlēt. Raimonds [Krollis] ir enerģisks, jau no pirmā treniņa aktīvi iesaistījies. Treniņprocesa ziņā viņš ir gatavs visām slodzēm, ko piedāvājam. Šobrīd rodas iespaids, ka viņš būs gatavs spēlei," gandarījumu pauda Kazakevičs.

Piektdien mačā pret Turciju stadions būs piepildīts, jo ir izpārdotas visas biļetes.

"Saprotam, ka neesam spēles favorīti. Mums pretī būs spēcīga komanda, labi organizēta. Gatavojamies spēlei. Mums ir savas idejas, ko likt pretī turku spēles stilistikai un spēcīgajām pusēm. Tai pat laikā apzināmies, ka mums būs jāparāda savs labākais sniegums, lai gūtu pozitīvu rezultātu," uzsvēra speciālists.

Savukārt Latvijas izlases jaunais kapteinis Tobers atklāja, ka Kazakevičs bija atbraucis pie viņa uz Poliju, lai apspriestu kapteiņa jautājumu. Šāds statuss futbolistam esot liels pagodinājums.

"Gaidām grūtu spēli. To visi apzināmies. Visiem jāatdod visa sava enerģija. Būs jāizdara liels darba apjoms, arī bez bumbas. Būs grūti, bet iesim laukumā un cīnīsimies par punktiem," kaujiniecisks par piektdien gaidāmo maču bija Tobers.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !