Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spānijas futbola grands "Real Madrid" pagarinājis līgumu ar vienu no saviem līderiem, horvātu zvaigzni Luku Modriču, kuru rudenī, iespējams, varēsim redzēt Rīgā.

Modričs, kuram septembrī apritēs jau 38 gadi, pagarinājis līgumu ar Karalisko klubu uz vēl vienu sezonu līdz 2024. gada sezonas beigām. Tādējādi Modričs aizvadīs jau 12. sezonu Madridē, uz kurieni viņš pārgāja 2012. gada vasraā no "Tottenham Hotspur".

Savā paziņojumā "Real Madrid" nodēvējuši Modriču par Maestro. Karaliskajā klubā viņš nospēlējis 488 mačus un izcīnījis 23 trofejas. 2018. gadā Modričs saņēma pasaules labākā futbolista balvu "Ballon d'Or", sešas reizes iekļauts FIFA/FIFPro sezonas simboliskajā izlasē un sešas reizes iekļauts UEFA Čempionu līgas simboliskajā izlasē.

Horvātijas izlases rindās Modričs aizvadījis 166 spēles un guvis 24 vārtus. 2018. gadā Horvātijas izlase ar Modriču sastāvā izcīnīja sudraba godalgas, bet 2022. gadā bija trešā. Latvijas un Horvātijas izlases ir ielozētas 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas D grupā – horvātiem divās spēlēs ir četri punkti, bet Latvija trīs spēlēs piedzīvojusi zaudējumus. 8. septembrī Latvijas izlase izbraukumā tiksies ar Horvātiju, bet otrs mačs 11. septembrī būs Rīgā.


Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!