Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Patreizējais Spānijas futbola kluba Madrides "Real" galvenais treneris Karlo Ančeloti pēc līguma termiņa beigām nākamā gada vasarā kļūs par Brazīlijas nacionālās izlases galveno treneri.

Kā ziņo Brazīlijas Futbola konfederācija (CBF), par pagaidu galveno treneri uz 12 mēnešiem apstiprināts Riodežaneiro "Fluminense" stūrmanis Fernando Dinizs.

Kā otrdien norādīja CBF prezidents Edlando Rodrigess, 49 gadus vecais Dinizs ar komandu strādās līdz brīdim, kad atbrīvosies Ančeloti.

Dinizs stājies cita pagaidu trenera Ramona Mendesa vietā, kurš pienākumus pildīja pēc tam, kad amatu pagājušā gada nogalē pēc izstāšanās Pasaules kausa ceturtdaļfinālā atstāja Tite.

"Šis ir sapnis jebkuram, gods un milzu privilēģija vadīt nacionālo izlasi," pēc nozīmēšanas pagaidu galvenā trenera postenī sacīja Dinizs, kurš paliks amatā arī "Fluminense".

Plānots, ka 64 gadus vecais Ančeloti ar vienību sāks strādāt pirms 2024.gada "Copa America" turnīra. Itālis ir četrkārtējs UEFA Čempionu līgas trofejas ieguvējs.

Pats itāliešu speciālists vēl gan nav apstiprinājis vienošanos ar CBF.

Nākamā gada "Copa America" no 11.līdz 19.jūlijam norisināsies ASV, bet līdz tam vienību Pasaules kausa kvalifikācijas mačos vadīs Dinizs. Kā pirmā būs spēle pret Bolīviju 7.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!