Fоtо: F64

"Riga" futbolistus UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā mačā sagaida vienlīdzīga cīņa pret Reikjavīkas "Vikingur", pirms gaidāmās spēles izcēla Latvijas komandas galvenais treneris Tomislavs Stipičs.

Rīdzinieki ceturtdien "Skonto" stadionā plkst.20 uzņems "Vikingur".

"Sagaidām patīkamu atmosfēru ar daudz atbalstītājiem un divas komandas, kas būs gatavas cīnīties. Pēc analīzes esam redzējuši, cik labi viņi spēlē. Tas mums būs izaicinājums, jo tas ir jauns turnīrs, jauns pretinieks ar citādāku spēles stilu. Ticu, ja varēsim spēlēt savu futbolu, būs ļoti vienlīdzīgs mačs, taču mums jāmēģina uzvarēt," preses konferencē teica Stipičs.

"Šai komandai ir īpašs futbola stils. Redzu, ka viņi laukumā vairāk gaida un spēlē aizsardzībā disciplinēti. Palīdz viens otram, taču arī mēģina atņemt bumbu un ir ļoti ātri un meistarīgi. Var pārsteigt jebkuru," gaidāmos pretiniekus raksturoja "Riga" treneris.

Stipičs izcēla, ka komanda ir gatava mačam un ierindā ir visi spēlētāji. "Mums ir sagatavoti pāris pārsteigumi rītdienai, jo sagaidām ļoti spēcīgu un pragmatisku pretinieku," viņš piebilda.

Treneris neslēpa, ka viņš vēlās ar "Riga" pārvarēt kvalifikāciju un sasniegt kaut ko vēsturisku, taču viņš arī apzinās, ka tas nav viegls uzdevums.

Savukārt "Riga" kapteinis Milošs Jojičs arī norādīja, ka sagaida sīvu cīņu no pretiniekiem.

"Mums ir ļoti sarežģīts pretinieks, taču esam gatavi rītdienas spēlei. Viņiem ir ātri spēlētāji, kuri ir pieredzējuši, bet mēs arī esam labā formā un rītdien centīsimies parādīt labāko," stāstīja Jojičs.

Kapteinis skaidroja, ka, lai gan pretinieks ir izpētīts, viņam svarīgāk ir domāt par to, ko laukumā rādīs viņa pārstāvētā vienība.

"Vienmēr skatos vispirms uz savu komandu un domāju par to, kā mēs spēlēsim. Mums vajag saglabāt mieru, jo rītdien ir tikai viena no divām spēlēm," izcēla futbolists.

Atbildes spēle norisināsies pēc nedēļas Islandē, uzvarētājai sasniedzot kvalifikācijas otro kārtu, kurā pretī stāsies "Kecskemeti" futbolisti no Ungārijas.

"Vikingur" ir seškārtēja Islandes čempione, pērn noliekot pilnvaras un ieņemot trešo vietu. Šī gada meistarsacīkstēs Reikjavīkas klubs pēc 15 kārtām ir līderpozīcijā.

Grupu turnīra sasniegšanai nepieciešams pārvarēt trīs kvalifikācijas un "play-off" kārtu.

UEFA Konferences līgā ir Eiropā trešais spēcīgākais klubu turnīrs un aizvada savu trešo sezonu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !