"Metta" komanda piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 23.kārtas ievadā viesos ar rezultātu 3:1 (1:0) pārspēja turnīra vājāko vienību Salaspils "Super Nova". Mača galotnē nopietnu savainojumu guva "Super Nova" spēlētājs Maiks Priso, tāpēc laukumā bija jāsteidzas neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.

Vārtus "Metta" labā guva Lūkass Vapne, Mikus Vasiļevskis un Vladislavs Fjodorovs, bet "Super Nova" rindās atzīmējās Jevgeņijs Terzi.

Pirmie vārti tika gūti 11.minūtē, kad Vapne izpildīja precīzu sitienu no soda laukuma, panākdams 1:0 "Metta" labā. Pārsvaru rīdzinieku dubultoja 63.minūtē, kad pēc Gabriela Kirkila piespēles no labās malas bumbu vārtos ieraidīja Vasiļevskis.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 13 minūtes, Terzi pēc Maika Priso piespēles izdarīja sitienu no tuvas distances un vienus vārtus atguva.

Otrajā puslaikā "Super Nova" futbolista smagas traumas dēļ mačs tika apturēts uz apmēram 20 minūtēm. Priso gaisa divcīņā ar galvām sadūrās ar "Metta" futbolistu un palika guļot uz zālāja. Mediķi viņam sniedza palīdzību, bet tad aizveda uz slimnīcu.

Pēc spēles atsākšanās kompensācijas laika 24.minūtē pēc Vasiļevska piespēles 3:1 panāca Fjodorovs.

Citā mačā "Jelgavas" komanda mājās ar 3:2 (1:1) pārspēja "Liepāju" un pameta priekšpēdējo pozīciju, tajā pat laikā liedzot pretiniekiem panākt trešajā vietā esošo "Valmieru".

Mājiniekiem vārtus guva Vladislavs Veremjejevs, Valters Purs un Ralfs Šitjakovs, bet viesiem izcēlās Roberts Meļķis un Mustafa Diāvs.

Liepājas komanda vadībā izvirzījās 20.minūtē, kad Dodo saņēma bumbu soda laukumā un piespēlēja Meļķim, kurš pēc pagrieziena izdarīja nekļūdīgu sitienu jelgavnieku vārtos. 12 minūtes vēlāk liepājnieki pieļāva kļūdu savā laukuma pusē, kā rezultātā pēc Mārča Peilāna piespēles 1:1 panāca Veremjejevs.

Otrā puslaika ievadā, 51.minūtē, pēc Šitjakova skaistu un precīzu sitienu ar galvu izpildīja Purs. Nedaudz vēlāk uz viesu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru 55.minūtē realizēja Šitjakovs, panākdams 3:1.

Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc soda sitiena bumba nonāca pie Alekseja Grjaznova, kurš izpildīja sitienu no distances, Diāvam pielabojot komandas biedra raidījumu - 2:3.

Sestdien "Valmiera" savā laukumā tiksies ar "Daugavpili", bet svētdien tiks aizvadīta "Auda" - RFS spēle un "Tukums 2000"/"Telms" - "Riga" mačs.

Turnīra tabulas augšgalā ar 55 punktiem 22 spēlēs ir "Riga", RFS ir 52 punkti, 34 punktus guvusi "Valmiera", 31 punkts ir "Audai" un "Liepājai". "Metta" sakrājusi 27 punktus, "Tukums 2000"/"Telms" un "Jelgava" izcīnījušas pa 23 punktiem, "Daugavpilij" ir 22 punkti, bet "Super Nova" komandai - astoņus punkti.


Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!