Fоtо: Optibet Virslīga

Izmaelam Diomandē izceļoties ar četriem gūtiem vārtiem, "Optibet" Latvijas futbola virslīgas vicelīdere RFS svētdien 23.kārtas spēlē viesos ar 5:2 (0:0) uzvarēja "Audu".

Diomandē četrus vārtus guva otrajā puslaikā nepilnas pusstundas laikā, kamēr vienu precīzu sitienu izpildīja Jānis Ikaunieks. "Audas" rindās izcēlās Režinaldu Ramiriss un Elhadžs Manē.

Līdz spēles 53.minūtei rezultāts bija 0:0, bet tad pēc Petra Mareša sitiena bumba trāpīja pa vārtu pārliktni, "Auda" bloķēja pretinieku atkārtotu mēģinājumu gūt vārtus, bet ar trešo piegājienu Diomandē panāca 1:0. Divas minūtes vēlāk pēc Roberta Savaļnieka centrējuma Ikaunieks izdarīja precīzu sitienu ar galvu.

Vēl pāris minūtes vēlāk Diomandē pēc Ikaunieka piespēles panāca 3:0. Puslaika turpinājumā par spēli ar roku soda laukumā uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kas tika uzticēts Diomandē, kurš sita nekļūdīgi - 73.minūtē 4:0.

Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām, "Audas" futbolistiem nespējot izraidīt bumbu ārpus soda laukuma, Dioamandē guva savus ceturtos vārtus. Pamatlaika pēdējā minūtē Ramiriss, izpildot soda sitienu, raidīja bumbu cauri pajukušajai RFS "sieniņai" un vienus vārtus atguva.

Pēdējie vārti tika gūti kompensācijas laika otrajā minūtē, kad Manē izpildīja trāpīgu sitienu ārpus soda laukuma robežas.

Kārtas noslēgumā Tukumā paredzēts "Riga" un "Tukums 2000"/"Telms" duelis.

Jau ziņots, ka piektdien "Jelgavas" komanda piektdien mājās ar 3:2 pārspēja "Liepāju" un "Metta" viesos ar rezultātu 3:1 uzvarēja Salaspils "Super Nova", bet sestdien "Daugavpils" izbraukumā ar 1:0 guva panākumu pār "Valmieru".

Turnīra tabulas augšgalā ar 55 punktiem 22 spēlēs ir "Riga", RFS ir 55 punkti 23 mačos, 34 punktus guvusi "Valmiera", 31 punkts ir "Audai" un "Liepājai". "Metta" sakrājusi 27 punktus, "Daugavpilij" ir 25 punkti, "Tukums 2000"/"Telms" un "Jelgava" izcīnījušas pa 23 punktiem, bet "Super Nova" komandai - astoņus punkti.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !