Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi naktī uz trešdienu spoži debitēja ASV augstākās līgas (MLS) kluba Maiami "Inter" sākumsastāvā, gūstot divus vārtus un bruģējot ceļu pretī pārliecinošai uzvarai.

Līgas kausa izcīņas mačā "Inter" pārpildītā savā stadionā ar 4:0 (3:0) uzvarēja Atlantas "United".

Kopš pievienošanās Maiami klubam Mesi pirmo reizi devās tā sākumsastāvā, turklāt jau mača ievadā parūpējās par vārtiem. Vispirms astotajā minūtē pieredzējušais Serhio Busketss lieliski atrada argentīnieti, kurš aizskrēja uz vārtiem. Mesi vispirms trāpīja pa vārtu stabu, bet pēc tam ar atkārtotu sitienu atklāja rezultātu.

Otro vārtu guvumam Mesi bija nepieciešamas tikai 14 minūtes. "Inter" kapteinis no laukuma centra uzsāka komandas uzbrukumu, piespēlēja bumbu Robertam Teiloram, bet pēc tam tā nonāca atpakaļ pie argentīnieša, kurš precīzi sita no soda laukuma vidus.

Līdz pirmā puslaika beigām Teilors guva vēl vienus vārtus, turklāt 53. minūtē viņš bija precīzs vēlreiz, kad uz pretinieku "cietoksni" aizskrēja kopā ar Mesi, kurš filigrāni piespēlēja partnerim bumbu.

Mesi laukumu atstāja 78. minūtē, un uzreiz pēc tam daudz "Inter" atbalstītāju nolēma atstāt tribīnes.


Mesi "Inter" sastāvā pagaidām aizvadījis divas spēles un guvis trīs vārtus. Pirmajā mačā, laukumā nākdams uz maiņu, viņš komandai kompensācijas laikā izrāva uzvaru ar tiešā brīvsitiena palīdzību. Arī viņa otro spēli Deividam Bekhemam daļēji piederošās Maiami vienības sastāvā klātienē bija ieradušās noskatīties vairākas slavenības, piemēram, mūziķi "P. Diddy" un "DJ Khaled", kura dēls laukumā izveda argentīnieti pie rokas.

Argentīnas futbola zvaigznes piesaistīšana ir devusi milzīgu ieguldījumu "Inter" atpazīstamībā. Iepriekš tas bijis viens no MLS vājākajiem klubiem, bet sagaidāms, ka Mesi un arī tādu pieredzējušu zvaigžņu kā Busketss un Žordi Alba nolīgšana ļaus uzlabot arī rezultātus laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!