Foto: AP/Scanpix/LETA

Lionels Mesi, Ērlings Holanns un Kevins de Breine ir Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) balvas labākajam spēlētājam Eiropā 2022./2023.gada sezonā finālistu sarakstā, ceturtdien paziņoja UEFA.

Pasaules kausa ieguvējs Argentīnas izlases kapteinis Mesi tagad spēlē Maiami "Inter" komandā finālā iekļuva kopā ar diviem Mančestras "City" spēlētājiem Kevinu De Breini un Ērlingu Holannu.

Mesi UEFA balvas 12 gadu pastāvēšanas vēsturē ir triumfējis divreiz - 2010./2011. un 2014./2015.gada sezonā, kad "Barcelona" uzvarēja Čempionu līgā. 2022./2-23.gada sezonā par Čempionu līgas uzvarētāju kļuva ""City".

"City" treneris spānis Hoseps Gvardiola pēc "City" uzvaras Čempionu līgā, Anglijas premjerlīgā un Futbola asociācijas kausā ir favorīts uz vīriešu komandu trenera balvu.

Balvai nominēts arī Milānas "Inter" treneris Simone Indzagi, kura vadībā komanda iekļuva Čempionu līgas finālā, un Lučāno Spaleti, kura vadībā "Napoli" kļuva par Itālijas čempionāta uzvarētāju.

Uzvarētāji tiks paziņoti Čempionu līgas izlozē 31.augustā Monako.

Sieviešu spēlētāju un treneru balvu kandidāti tiks paziņoti nākamnedēļ pēc Pasaules kausa izcīņas sievietēm, paziņoja UEFA.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!