Foto: DPA/Scanpix/LETA

Bijušais Itālijas kluba "Napoli" treneris Lučāno Spaleti ir kļuvis par Itālijas vīriešu futbola izlases galveno treneri, piektdien paziņoja Itālijas Futbola federācija (FIGC).

64 gadus vecais Spaleti pārņem vadības grožus no Roberto Mančīni, kurš pagājušajā svētdienā negaidīti atkāpās no amata, jo pēc Itālijas uzvaras 2021.gada Eiropas čempionātā nespēja kvalificēties 2022.gada Pasaules kausa izcīņai Katarā.

Spaleti jūnijā pameta "Napoli" pēc komandas pirmā Itālijas čempionu tituls 33 gadu laikā, sakot, ka viņam vajadzīgs atvaļinājums. Toreiz viņš arī piebilda, ka izlases trenēšana viņam "būtu pievilcīga".

Savā trenera karjerā viņš ir trenējis Itālijas klubus "Empoli", "Sampdoria", "Venezia", "Udinese", "Ancona", "AS Roma", Milānas "Inter" un "Napoli", kā arī Sanktpēterburgas "Zeņit".

Bez uzvaras Itālijas čempionātā ar "Napoli" viņa kontā ir divreiz izcīnīts Itālijas kauss, kā arī Itālijas Superkauss ar Romas vienību, bet ar "Zeņit" divreiz uzvarēts Krievijas čempionātā, kā arī pa reizei - Krievijas kausā un Krievijas Superkausā.

Šobrīd Spaleti ir Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) balvas labākajam trenerim Eiropā 2022./2023.gada sezonā finālists.

Viņa konkurenti ir "City" treneris spānis Hoseps Gvardiola un Milānas "Inter" treneris Simone Indzagi.

2024.gada septembrī Itālija Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijā tiksies ar Ziemeļmaķedoniju un Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!