"Tukums 2000"/"Telms" pirmdien Valmierā, ar minimālu rezultātu uzvarot mājiniekus, iekļuva "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa futbolā pusfinālā.

"Tukums 2000"/"Telms" pieveica "Valmieru" ar 1:0 (1:0).

Septītajā minūtē ar tālsitienu Tukuma komanda izvirzījās vadībā. Pēc Rūdolfa Reingolca piespēles vārtu labajā stūrī trāpīja Bogdans Samoilovs - 1:0 viesu labā.

Mājinieki centās atspēlēties, taču bumba pirmajā puslaikā "Tukums 2000"/"Telms" vārtos nenonāca.

33.minūtē Emīls Birka no soda laukuma vidus labajā pusē sita tuvējā stūrī, taču vietu pie tuvējā vārtu staba bija ieņēmis tukumnieku spēlētājs Maksims Sidorovs, kuram trāpīja bumba.

Dzelteno kartīti viesu rindās pirmajā puslaikā nopelnīja Kristaps Kārlis Krieviņš, bet "Valmieras" komandā - Gustavu Silva un Maksims Toņiševs.

55.minūtē Silva viesu soda laukumā mēģināja sist atmuguriski šķērītē, taču trāpīja pa galvu Samoilovam un nopelnīja vēl vienu dzelteno kartīti, kas pārvērtās sarkanajā kartītē un noraidījumā, atstājot "Valmieru" mazākumā.

Mājinieki otrajā puslaikā nopelnīja divas dzeltenās kartītes, viesi - četras, mača kompensācijas laikā paliekot desmit cilvēku sastāvā, jo Deņisam Rogovam tā bija otrā šajā cīņā.

Abas komandas veica pa trim maiņām, bet rezultāts nemainījās.

Ceturtā pusfināla dalībniece tiks noskaidrota spēlē, kura pirmdien sāksies plkst.20. Tajā "Auda" "Skonto" stadionā tiksies ar "Riga" futbolistiem. Spēli tiešraidē pārraida televīzijas kanāls TV4 un tīmekļa vietne "Sportacentrs.com".

Valmieras un Tukuma komandas šosezon jau trīsreiz bija tikušās virslīgas spēlēs. Savā laukumā valmierieši ir svinējuši uzvaras ar 4:3 un 6:0, bet izbraukumā fiksēts bezvārtu neizšķirts.

Svētdien pirmajos pusfināla mačos "Liepāja" ar 7:0 sagrāva "Beitar", bet RFS ar 4:1 (2:0) - "JDFS Alberts" futbolistus.

Šīs sezonas turnīra fināls paredzēts 25. oktobrī.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības.

Pērn pirmoreiz vēsturē Latvijas kausu izcīnīja "Auda", kas finālā ar 1:0 uzvarēja RFS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!