Foto: Riga Futsal Club

Latvijas čempione telpu futbolā "Riga" ceturtdien Salaspilī UEFA Čempionu līgas priekšsacīkšu otrajā spēlē sagrāva Stambulas "Šišli" no Turcijas.

"Riga" svinēja uzvaru ar 22:1 (8:0).

Mājinieki vārtus guva sestajā minūtē pēc stūra sitiena izspēles, kad Talless ar māņu kustību atbrīvojās no sedzēja un pa zemi raidīja bumbu vārtos.

Divas minūtes vēlāk turki savā laukuma pusē kļūdījās piespēlē, kuru pārtvēra Vlads Rimkus, apspēlējot vārtsargu, - 2:0. Pēc 24 sekundēm ātrajā uzbrukumā Artūrs Strazdiņš raidīja pustukšos vārtos bumbu pēc komandas kapteiņa Maksima Seņa piespēles gar vārtiem.

Savukārt 11.minūtē vārtus pēc Rikardinju piespēles guva Viktors Kuļepovs, bet 14.minūtē viens pret viesu vārtsargu nokļuva Rimkus, izmantojot savu iespēju. 6:0 16.minūtē panāca Seņs, kuram tukšu vārtu priekšā atlika vien pielikt kāju pēc lieliskas Tallesa piespēles. 17.minūtē savus otros vārtus spēlē guva Seņs, bet 43 sekundes pirms pārtraukuma 8:0 pēc vēl vienas rezultatīvas Rikardinju piespēles panāca Artjoms Kozlovskis.

Otrajā puslaikā rezultāts 16 sekunžu laikā tapa 10:0. Vispirms Konstantino Vaporaki atņēma bumbu pretiniekam Turcijas vienības pusē un piespēlēja Rimkum, kurš guva "hat-trick".

16 sekundes vēlāk jau Vaporaki pretinieku vārtu priekšā ar māņu kustībām atbrīvojās no diviem sedzējiem un raidīja bumbu vārtu augšējā daļā. 58 sekundes vēlāk Vaporaki pēc Tallesa piespēles vārtu priekšā guva savus otros vārtus mačā - 11:0.

25.minūtē pa vārtiem sita Seņs, bet bumba vārtos ielidoja no Turcijas spēlētāja Sefas Jilmaza. 13:0 pēc Kuļepova piespēles vārtus guva Rikardinju, pārmetot bumbu pāri vārtsargam. 28.minūtē Seržinju trāpīja vātu tālajā stūrī, panākot 14:0, bet pēc pusminūtes Vaporaki sakrāja "hat-trick" ar tehnisku sitienu no vārtu priekšas pāri vārtsargam.

Vēl 29.minūtē Seržinju pēc Tallesa diagonālas piespēles raidīja bumbu pustukšā vārtu stūrī - 16:0. Savukārt 33.minūtē Kuļepovs ar patālu sitienu guva savus otros vārtus cīņā, bet 35.minūtē tukšos vārtos bumbu raidīja Kozlovskis.

Tikai 11 minūtes vēlāk pirmos vārtus iesita arī turku klubs, pēc stūra sitiena izpildes nenosegtam pie tālā vārtu staba paliekot Sadetinam Džamci.

Turcijas klubam spēlējot bez vārtsarga, no savas laukuma puses vārtus guva Rikardinju, no laukuma malas - Talless, bet, vārtsargam atgriežoties vārtos, Rikardinju pārcēla bumbu pāri vārtsargam - 21:1.

22:1 pēc Seņa piespēles vārtu priekšā, tehniski apstrādājot bumbu, ar sitienu vārtu tuvajā stūrī panāca Andžejs Mickēvičs.

Dienas pirmajā spēlē Nahčivanas "Araz" no Azerbaidžānas ar 5:0 (3:0) apspēlēja Vācijas komandu Rēgensburgas "Jahn".

Vārtus guva Lukass Kruels, Eriks, Hazars Agalizada, Isa Atajevs un Hatai Bagirovs.

Trešdien "Riga" telpu futbolisti ar 3:1 pārspēja "Jahn" komandu, bet "Šišli" ar 1:9 kapitulēja "Araz" vienībai.

Sestdien "Riga" cīnīsies ar grupas favorīti "Araz", neizšķirta gadījumā pirmo vietu ieņemot "Riga".

Pamatkārtā iekļūs apakšgrupu pirmo vietu ieguvēji un labākā no astoņu grupu otro vietu ieguvējām.

A apakšgrupas uzvarētāja pamatkārtā spēkosies ar "Plzen" no Čehijas, Gentoftes "JB Futsal" no Dānijas un H apakšgrupas uzvarētāju priekšsacīkstēs.

Pamatkārtas sacensības notiks oktobra beigās, bet elites kārtā novembrī un decembrī tiks noskaidrotas četras finālturnīra dalībnieces.

Pagājušās sezonas "Optibet" telpu futbola virslīgas čempionāta finālsērijā "Riga" ar 3-1 uzvarēja "RFS Futsal" komandu. Iepriekš šis klubs startēja ar nosaukumu "Petrow" un pērn Čempionu līgā pirmoreiz sasniedza pamatkārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!