Foto: Zigismunds Zālmanis

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas līdere "Riga" svētdien 27. kārtas mačā mājās ar 3:0 (1:0) uzvarēja "Valmiera", kurai ar zaudējumu oficiāli dzisa izredzes aizstāvēt čempiones titulu.

Divus vārtus guva Antoni Kontrerass un vienus iesita Brians Penja.

Laukuma saimnieki vadībā izvirzījās spēles 40. minūtē, kad pēc Miloša Jojiča atjautīga auta iemetiena bumbu dabūja Duglass Aurēliu, kurš piespēlēja Brianam Penjam, spānim izdarot precīzu sitienu no aptuveni 11 metriem. Dažas epizodes pirms tam Jojičs ar sitienu no soda laukuma stūra norībināja vārtu pārliktni.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 13 minūtes, Kontrerass soda laukumā pielaboja Olabandžo Ogunji izdarīto sitienu un panāca 2:0. Pēc ielaistajiem vārtiem Aliuāns Ndojs par rupjību saņēma sarkano kartīti un atstāja valmieriešus mazākumā.

Rīdziniekiem nebija gana un 83. minūtē pēc Tala Gajē piespēles pārmeta bumbu pāri Klāvam Lauvam un nostiprināja "Riga" komandu vadībā.

Dienas pirmajā mačā "Jelgava" savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" futbolistus, neļaujot pretiniekiem atstāt priekšpēdējo vietu.

Jelgavniekus piektajā minūtē ar sitienu no soda laukuma robežas vadībā izvirzīja Ikuto Gomi, bet 60.minūtē ātrā pretuzbrukumā 2:0 panāca Ralfs Maslovs.

Svētdien notiks spēles "Daugavpils" - "Auda" un RFS - "Metta", bet kārtas pēdējā mačā pirmdien Salaspils "Super Nova" uzņems "Liepāju".

Turnīra tabulas galvgalī ar 70 punktiem 27 spēlēs ir "Riga", bet 64 punktus 26 cīņās sakrājusi RFS. 39 punktus guvusi "Liepāja", 38 punktus guvusi "Valmiera", bet 36 punkti ir "Audai". "Jelgava" sakrājusi 30 punktus, "Metta" komandai ir 28 punkti, "Daugavpilij" - 25 punkti, "Tukums 2000"/"Telms" - 24 punkti, bet "Super Nova" komanda tikusi pie astoņiem punktiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!