Foto: FK Liepāja

"Liepājas" komanda pirmdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 27.kārtas spēlē viesos ar rezultātu 2:0 (2:0) uzvarēja Salaspils "Super Nova" vienību.

Liepājnieki pēc panākuma atguva vienvadību grupā, kas seko aiz čempionāta vadošajām komandām "Riga" un RFS.

Abi vārti tika gūti pirmā puslaika otrajā pusē ar piecu minūšu starpību. Vispirms 37.minūtē pēc Nino Nordanusa piespēles precīzu sitienu no apmēram desmit metriem izpildīja Mustafa Diāvs, bet 42.minutē pēc piespēles no labās puses vārtu priekšā nekļūdīgi nospēlēja Danila Patijčuks.

Sestdien "Jelgava" savā laukumā ar 2:0 pieveica "Tukums 2000"/"Telms" vienību un "Riga" ar 3:0 apspēlēja "Valmieru", bet svētdien "Auda" viesos ar 2:0 apspēlēja "Daugavpili" un RFS savā laukumā ar 5:0 pārspēja "Metta".

Turnīra tabulas galvgalī ar 70 punktiem 27 spēlēs ir "Riga", bet 67 punktus sakrājusi RFS. Trešajā pozīcijā ar 42 punktiem ir "Liepāja", 39 punktus iekrājusi "Auda", bet 38 punktus 26 mačos guvusi "Valmiera". "Jelgava" sakrājusi 30 punktus, "Metta" komandai ir 28 punkti, "Daugavpilij" ir 25 punkti un "Tukums 2000"/"Telms" - 24 punkti, bet "Super Nova" komanda tikusi pie astoņiem punktiem 26 mačos.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!