Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Beļģijas futbola komanda "Antwerp" trešdien pirmo reizi vēsturē kvalificējās UEFA Čempionu līgas grupu turnīram, šo fāzi sasniedzot arī Dānijas klubam "Kobenhavn" un Nīderlandes vienībai Eindhovenas PSV.

Beļģijas čempione "Antwerp" "play-off" kārtas atbildes mačā viesos ar 2:1 (0:0) pārspēja Atēnu AEK un uzvarēja summā ar 3:1.

Antverpenes komandu vadībā 73.minūtē izvirzīja Girano Kerks ar sitienu no tuvas distances, bet pamatlaika beigās Serhio Arauho vienus vārtus atguva. Kompensācijas laika piektajā minūtē Mišels Anžē Balikviša atguva viesiem vadību un nostiprināja to arī summā.

Kopenhāgenas futbolisti mājās cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Latvijas uzbrucēja Vladislava Gutkovska nesen pārstāvēto Čenstohovas "Rakow" no Polijas un summā bija pārāki ar 2:1.

Pirmie vārti tika gūti 35.minūtē, kad precīzu sitienu no distances izpildīja mājinieku futbolists Deniss Vavro, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām 1:1 panāca Lukašs Zvoliņskis.

PSV grupu turnīrā iekļuva, mājās ar 5:1 (1:0) sagraujot Glāzgovas "Rangers" un summā gūstot virsroku ar 7:3.

Divus vārtus guva Izmaels Saibari, bet pa vieniem Lūks de Jongs un Džoijs Vērmans, kurš asistēja divos precīzos komandas biedru sitienos. Vēl bumbu savos vārtos ieraidīja "Rangers" aizsargs Konors Goldsons.

Glāzgoviešiem vārtus guva Džeimss Tavernjē.

Grupu turnīra izloze notiks ceturtdien.

"Play-off" kārtas uzvarētājas iekļūst UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, bet zaudētājas eirokausus turpina UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!