Foto: LFF
Latvijas U-21 vīriešu futbola izlase piektdien Slokas stadionā Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas otrajā mačā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar vienaudžiem no Itālijas, pretinieku rindās spēlējot arī šī gada pasaules U-20 vicečempioniem un Eiropas U-19 čempioniem.

Jau pirmajās minūtēs tuvu vārtu apdraudējumam bija Valerijs Lizunovs, kuram tikai nedaudz pietrūka, lai izrāvienu noslēgtu ar precīzu sitienu vārtos. Puslaika turpinājumā momenti bija abām izlasēm, lielākoties gan itāļiem, taču Latvijas futbolisti labi spēlēja aizsardzībā un uzdevumu augstumos bija arī vārtsargs Jānis Beks.

Arī otrajā puslaikā latviešiem bija laba iespēja izvirzīties vadībā, 54.minūtē pēc Lūkasa Vapnes soda sitiena bumbai trāpot pa vārtu stabu. Itāļi ar bīstamu momentu atbildēja 71.minūtē, kad pēc stūra sitiena Raimonda Kroļļa komandas biedrs Frančesko Espozito ar galvu raidīja bumbu garām vārtiem, bet 83.minūtē pāri vārtiem sita Čezāre Kasadei.

Noslēdzošajās sekundēs latvieši neizmantoja iespēju izrauties vienatnē pret pretinieku vārtsargu, itāļiem apturot Latvijas izlases uzbrukumu.

Latvijas futbolisti vārtu rāmī sita vienu reizi, kamēr pretinieki - septiņas.

Četras dienas vēlāk būs izbraukuma mačs pret Norvēģiju.

20.jūnijā Latvijas izlase Slokas stadionā ar 2:0 uzvarēja Sanmarīno.

A apakšgrupā Latvijai ir četri punkti divās spēlēs, trīs punktus vienīgajā mačā guvusi Norvēģija, viens punkts vienā duelī ir Itālijai, bet bez punktiem ir divus zaudējumus piedzīvojusī Sanmarīno, kā arī Turcija un Īrija, kuras pirmo reizi laukumā dosies tikai piektdien.

Kandidātu pulkā Aleksandrs Basovs iekļāvis desmit vietējo klubu pārstāvjus un divus futbolistus no komandām Itālijā. Izlases rīcībā atgriezušies iepriekš uz nacionālo valstsvienību izsauktie vārtsargs Jānis Beks un pussargs Deniss Meļņiks, kā arī Aleksejs Kudeļkins, Danila Patijčuks un Valerijs Lizunovs. Pirmoreiz uz U-21 izlasi izsaukts Andris Deklavs un Roberts Meļķis, bet ārpus komandas šoreiz ir Kārlis Vilnis, Mikus Vasiļevskis, Maksims Fjodorovs, un Kristofers Rēķis.

Šonedēļ U-21 izlase saņēma pamatīgu triecienu, jo kļuva zināms, ka ceļgala krustenisko saišu traumu guvis Itālijā spēlējošais uzbrucējs Dario Šits.

Itālijas izlases sastāvā ir vairāki futbolisti, kuri jūnijā kļuva par pasaules vicečempioniem U-20 grupā, viņu vidū ir arī turnīra labākais vārtu guvējs un "zelta bumbas" saņēmējs Čezāre Kasadei, kā arī par turnīra labāko vārtsargu atzītais Sebastjāno Desplanšs. Kasadei šosezon Lesteras "City" rindās Anglijas otrajā līgā guvis vienus vārtus.

Itāļiem šoreiz nepalīdz Totenhemas "Hotspur" aizsargs Destinijs Udogie, kura vietā izsaukts šī gada Eiropas U-19 čempionāta fināla vienīgo vārtu autors Maikls Kajode.

Katras grupas uzvarētāji un trīs labākās otro vietu īpašnieces kvalificēsies finālturnīram, bet pārējās sešas otro vietu ieguvējas piedalīsies "play-off" kārtā.

Latvijas U-21 vīriešu futbola izlases kandidātu saraksts:

Vārtsargi: Jānis Beks ("Metta"), Sergejs Vilkovs (RFS), Klāvs Bethers ("Catania", Itālija);

Aizsargi: Jegors Novikovs ("Auda"), Aleksejs Kudeļkins ("Daugavpils"), Andris Deklavs, Ralfs Maslovs (abi - "Jelgava"), Rūdolfs Reingolcs ("Tukums 2000"/Telms"), Niks Sliede ("Valmiera"), Oļģerds Raščevskis (Salaspils "Super Nova");

Pussargi: Roberts Meļķis, Danila Patijčuks (abi - "Liepāja"), Oskars Vientiess, Lūkass Vapne, Bruno Melnis (visi - "Metta"), Gļebs Žaleiko (RFS), Deniss Meļņiks ("Riga"), Kaspars Anmanis, Kristiāns Kaušelis (abi - "Tukums 2000"/"Telms");

Uzbrucēji: Valerijs Lizunovs ("Daugavpils"), Artjoms Puzirevskis ("Metta"), Artūrs Ostapenko (Salaspils "Super Nova").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!