Fоtо: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Latvijas vīriešu futbola izlases mērķis mačā ar Velsu ir cīnīties par punktiem, pirms pirmdien gaidāmā mača svētdien preses konferencē teica valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas futbola izlase piektdien 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā mājās tiksies ar Velsu. Spēle "Skonto" stadionā sāksies plkst.21.45.

Tieši pret Velsu latvieši sāka kvalifikācijas ciklu, pavasarī Kārdifā piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0:1.

"Esmu no tiem cilvēkiem, kurš saka, ka tablo atspoguļo spēles iznākumu. Kārdifā neguvām vārtus, un tas arī pietrūka, lai iegūtu tur neizšķirtu. Taču tā spēle parādīja, ka varam būt konkurētspējīgi un cīnīties par punktiem pret šo pretinieku," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča stāstīto.

Par sastāvu un atsevišķu spēlētāju gatavību galvenais treneris šobrīd neko daudz nevarot teikt, jo komanda tikai sestdienas vakarā ieradās Rīgā un svētdien aizvadīs pirmo treniņu pilnā sastāvā pēc spēles ar Horvātiju. "Šobrīd esam atjaunošanās procesā, mēģinām tikt galā ar visām veselības likstām. Īsta skaidrība par spēlētāju gatavību no medicīniskā viedokļa, visticamāk, būs tikai spēles dienā," atklāja Kazakevičs.

Piektdien Latvijas izlase Rijekā ar 0:5 kapitulēja Horvātijai, piedzīvojot ceturto zaudējumu četrās spēlēs. Tā kā D apakšgrupā ir nepāra skaits komandu, Velsa ceturtdien Kārdifā aizvadīja pārbaudes maču ar Dienvidkoreju, vārtus negūstot - 0:0..

"Ja runā par spēli Horvātijā, tā tomēr ir spēle mazliet ārpus konteksta. Attiecībā uz agresiju, uz pārkāpumiem, mums neizdevās lauzt spēli. Domāju, ka emocionālā sastāvdaļa mums ir pietiekami laba. Mums vienmēr jāatrod balanss starp spēles disciplīnu un iedvesmu. Šogad grupā nevienā spēlē neesam favorīti, bet mēs gribam punktus, tas ir mūsu mērķis. Ne tikai lozunga pēc to saku, bet mums tiešām tas ir svarīgi. Mums vajadzīga, gudra spēle, pašaizliedzīga spēle un droša spēle ar bumbu," stāstīja Kazakevičs.

D apakšgrupā pirmā ar desmit punktiem piecās spēlēs ir Turcija, pa septiņiem punktiem trīs un četros mačos guvušas Horvātija un Armēnija, četri punkti četrās spēlēs ir Velsai, bet Latvija visās četrās cīņās palikusi tukšā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !