Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase pirmdien, 11. septembrī, "Skonto" stadionā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas D grupas piektās kārtas mačā ar 0:2 (0:1) zaudēja Velsai.

Latvijas izlase piedzīvojusi zaudējumus visos piecos šī atlase cikla mačos un ieņem pārliecinošu pēdējo vietu grupā.

Velsas izlases labā vārtus guva komandas lielākā zvaigzne Ārons Remzijs un Deivids Brūkss.

Latvija ļoti vāji aizvadīja spēles pirmās 30 minūtes, neradot absolūti nekādus draudus Velsas vārtiem. Tikmēr viesi laukumā dominēja un radīja spiedienu uz Latvijas vārtiem. Veiksmīgi gan darbojās vārtsargs Roberts Ozols, taču 27. minūtē Kaspars Dubra neapdomīgi nospēlēja soda laukumā un nogāza pretinieku. Tiesnesis piešķīra ne tikai dzelteno kartīti, bet arī 11 metru soda sitienu, ko aukstasinīgi realizēja Remzijs, aizsūtot Ozolu uz pavisam citu pusi.

Pirmā puslaika izskaņā Latvijas futbolisti beidzot pamodās. Cīņas 41. minūtē Velsas vārtsargs Denijs Vords glāba pēc spēcīga Jāņa Ikaunieka sitiena ar galvu, bet turpmākajās minūtēs Raimonds Krollis pāris reizes pēc bīstamiem centrējumiem neaizsniedzās līdz bumbai.

Uz tāda paša viļņa gan neizdevās iesākt otro puslaiku, jo tā ievadā pārsvars atkal piederēja Velsai, vienā no epizodēm glāba Ozols. Puslaika vidū Latvija teju palika mazākumā, jo rupju izklupienu veica Ikaunieks, kurš bija pavisam tālu, lai trāpītu bumbā – tā vietā trāpīja tieši pretiniekam ceļgalā. Sākotnēji piešķīris latvietim dzelteno kartīti, galvenais tiesnesis ilgi vēroja video atkārtojumu, taču beigās savu lēmumu atstāja nemainīgu.

Bīstamus momentus Latvijai tā arī vairs neizdevās radīt, cīņas izskaņā pieauga asumi starp abu komandu futbolistiem. Beigās velsieši iesita arī otros vārtus, kad pēc neliela Latvijas spiediena aizskrēja pretuzbrukumā, un Brūkss no tuvas distances pārmeta bumbu pāri Ozolam.

Portāls "Delfi" piedāvāja Latvijas - Velsas mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!