Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācija (LFF) neveiksmīgo 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu vērtēs pēc tā noslēguma, tāpēc vismaz pagaidām nacionālās izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs saglabās savu amatu.

Latvijas futbolisti pirmdien "Skonto" stadionā atlases cikla mačā ar 0:2 piekāpās Velsai, piedzīvojot piekto zaudējumu piecās spēlēs un ieņemot vēl stabilāku D grupas pēdējo pozīciju.

Jau pirmdien stadiona tribīnēs un sociālajos tīklos netrūka Latvijas fanu, kuri pieprasīja Kazakeviča demisiju, tomēr tā nav sekojusi. Arī LFF prezidents Vadims Ļašenko otrdien izplatītajā paziņojumā norādīja, ka cikls tiks vērtēts tikai pēc tā noslēguma. Oktobrī Latvijas valstsvienībai jāspēlē ar Armēniju un Turciju, bet novembrī kvalifikācija noslēgsies ar cīņu savu skatītāju priekšā pret Horvātiju. Dažas dienas vēlāk būs arī pārbaudes spēle viesos ar Poliju.

"LFF vārdā vēlos pateikt paldies tiem līdzjutējiem, kuri bija izmantojuši daudzās biļešu iegādāšanās iespējas un pirmdien mēroja ceļu uz "Skonto" stadiona tribīnēm, lai atbalstītu Latvijas izlasi spēlē pret pēdējo divu Eiropas čempionātu un nesenā Pasaules kausa finālturnīra dalībnieci Velsu. Mačā pret vēl vienu spēcīgu pretinieku mūsu futbolisti uz skaļo un sirsnīgo atbalstu atbildēja ar nepiekāpīgu cīņu, pašatdevi un vēlmi savus fanus iepriecināt," LFF paziņojumā citēts Ļašenko.

"Apmierināts ar šī cikla rezultātiem nav neviens, jo arī mačos pret tik spēcīgiem pretiniekiem uzvarēt grib gan līdzjutēji, gan spēlētāji, gan treneri. Es dzirdu un saprotu izlasei veltīto kritiku, un tāpat es dzirdu un saprotu pašu spēlētāju un treneru teikto pēc šīm spēlēm. Šajos zaudējumos, kur visos mačos esam uzskatīti par pastarīšiem, neviens nav uz kādu rādījis ar pirkstiem vai novēlis uz kādu vainu. Katrs grib uzņemties savu atbildību, būt paškritisks un nepadoties. Tā ir attieksme, kas ir vērtējama augstu," uzsvēra LFF prezidents.

Ļašenko akcentēja, ka arī šajā ciklā, tāpat kā iepriekšējā, trenera Kazakeviča darba vērtējumu federācija veiks pēc cikla beigām, "ievērojot konsekvenci, kā arī loģisku darbu uzsākšanas, turpināšanas un noslēgšanas procesu."

Kazakevičs Latvijas izlases galvenā trenera amatu ieņem kopš 2020.gada. Iepriekš viņš bijis LFF sporta direktors un U-21 valstsvienības stūrmanis.

Pērn Kazakeviča līgums tika pagarināts līdz 2024. gada beigām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!