Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA
Līdzjutēju nekārtību dēļ otrdien Bukarestē tika apturēts 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačs starp vietējo Rumāniju un Kosovu.

Rumānijas un Kosovas izlases Bukarestē otrdien aizvadīja kvalifikācijas cikla I grupas sestās kārtas maču. Tomēr jau 18. minūtē spēle tika apturēts, jo rumāņu līdzjutēji provokatīvi kliedza saukļus "Serbija, Serbija!" un demonstrēja plakātu ar uzrakstu "Kosova ir Serbija".

Francijas tiesnesis Villijs Delažo aizsūtīja futbolistus uz ģērbtuvēm, un mačs tika apturēts uz 50 minūtēm.

Cīņa turpinājās vēlāk, un Rumānija svinēja uzvaru ar 2:0. Abi vārti tika iesisti pašās spēles beigās, bet jau no 42. minūtes Kosova spēlēja mazākumā.

Kosova 2008. gada februārī vienpusēji pasludināja neatkarību no Serbijas - pēc vairāku gadu ilgām saspīlētām attiecībām starp tās serbu un galvenokārt albāņu iedzīvotājiem.

Daudzi serbi Kosovu gan uzskata par savas tautas dzimteni. Tiesa, no 1,8 miljoniem Kosovā dzīvojošo cilvēku 92% ir albāņi un tikai 6% serbi. Kosovas neatkarību atzinušas 100 valstu, tomēr pāris Eiropas Savienības nācijas to nav izdarījušas, ieskaitot Rumāniju.

I grupas kopvērtējuma vadībā ar 14 punktiem sešos mačos ir Šveice, Rumānijai ir 12 punkti, bet Kosova uzvaras nav guvusi un iekrājusi četrus punktus.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !