Foto: LETA

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs pirms oktobrī gaidāmajām 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm izsaucis divus debitantus, tāpat valstsvienībā atgriezies "Riga" vārtsargs Rihards Matrevics.

Latvijas futbola izlase, kura kvalifikācijas ciklā zaudējusi visās piecās spēlēs, 12. oktobrī "Skonto" stadionā tiksies ar Armēniju, bet 15. oktobrī viesosies pie principiālās sāncenses Turcijas.

Pirmo reizi uz valstsvienību izsaukti aizsargi Bogdans Samoilovs no "Tukums 2000/Telms" un "Metta" kapteinis Oskars Vientiess. Tikmēr Matrevics valstsvienībā būs pirmo reizi šogad. Šosezon vārtsargs cīnījies ar traumām un ticis pie maz iespējām spēlēt "Riga" klubā, tikai pēdējās nedēļās pēdējo divu gadu Virslīgas labākais vārtsargs spēlējis biežāk.


Salīdzinājumā ar iepriekšējo ciklu šoreiz komandā nav vārtsarga Krišjāņa Zviedra un aizsarga Dāvja Sprūda.

Savainojumu dēļ Latvijas izlasei šī gada atlikušajās spēlēs jāiztiek bez diviem stabiliem sākumsastāva spēlētājiem: uzbrucēja Vladislava Gutkovska un aizsarga Raivja Andra Jurkovska. Abi nepiedalījās jau septembra nometnē un futbola laukumos atgriezīsies tikai nākamajā gadā. Sakrātās brīdinājumu normas dēļ (trīs dzeltenās kartītes) maču ar Armēniju izlaidīs Latvijas izlases kapteinis Kristers Tobers.

Visvairāk šajā izlases sasaukumā ir "Riga" kluba spēlētāju (seši), RFS izlasē pārstāvēts ar pieciem, pa diviem ir no "Auda" un "Valmiera", bet ārzemju klubos spēlē astoņi Latvijas valstsvienības futbolisti.

Latvijas izlase vienkopus pulcēsies svētdien un piecas dienas gatavosies nometnes pirmajai spēlei mājās. 13. oktobrī valstsvienība lidos uz Turciju, kur Konjas pilsētā paredzēta spēle ar turkiem.

Latvijas izlase ar nulle punktiem ir pēdējā vietā D grupā. Atlases cikls tiks noslēgts 18. novembrī mājās pret Horvātiju, bet pēc tam vēl gaidāma pārbaudes spēle pret Poliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!