Viens no nozīmīgākajiem Igaunijas Futbola asociācijas (EJL) atbalstītājiem auto tirgotājs "ABC Motors" piedraudējis ar sponsorēšanas pārtraukšanu, ja EJL nepaudīs skaidru un tiešu nostāju, iebilstot pret Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) skandalozo lēmumu attiecībā pret teroristiskās valsts Krievijas pārstāvniecību starptautiskajā arēnā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā UEFA deva zaļo gaismu Krievijas U-17 vīriešu un sieviešu izlašu dalībai starptautiskos turnīros. Tāpat otrdien UEFA piešķīra tiesības Latvijai rīkot 2027. gada U-17 vīriešu izlašu finālturnīru, bet Igaunijai uzticēts rīkot šo turnīru 2026. gadā. Ja Latvijas Futbola federācija (LFF) ātri nosodīja UEFA lēmumu, tad EJL savā mājaslapā internetā un publiskā telpā skaļi neiebilda.

"Igaunijas Futbola asociācija ir sporta organizācija, un tāpēc mēs cenšamies izvairīties no deklaratīvu pozīciju paušanas, īpaši politiskos jautājumos," vēl šonedēļ skaidroja EJL sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Eva Nēme. "No tā nav vērts izdarīt nepareizus secinājumus: pats par sevi saprotams, ka esam lojāli Igaunijas valstij un valsts pozīcijām, tostarp, protams, arī Krievijas jautājumā. Ja šodien būtu jāspēlē pret Krievijas izlasi, skaidrs, ka šī spēle nenotiktu."

Vienam no EJL sponsoriem "ABC Motors" šāda nostāja nebija pieņemama, tāpēc kompānija nekautrējās paust skaļu sašutumu. Drīz pēc tam EJL publicēja oficiālu paziņojumu un atvainošanos, bet pagaidām nav zināms, vai ar to EJL sponsori būs apmierināti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!