Foto: Optibet Virslīga

"Liepāja" un "Jelgava" sestdien Liepājā spēlēja neizšķirti "Optibet" futbola virslīgas 32.kārtas mačā.

Mačs stadionā "Daugava" beidzās ar rezultātu 1:1.

53.minūtē pēc Eduarda Tīdenberga piespēles no laukuma labās malas soda laukumā Rūdolfs Ziemelis metru pirms vārtsarga laukuma ar kāju raidīja bumbu vārtos, izvirzot mājiniekus vadībā.

Vadībā liepājnieki bija mazāk nekā divas minūtes, jo 55.minūtē Jurijs Mate savā soda laukumā nespēja kavēt Viktoru Osuagvu, kurš no labās puses ieskrēja soda laukumā un garām vārtsargam pa zemi raidīja bumbu vārtu kreisajā pusē.

"Liepāja" pirms sestdienas cīņās bez uzvarām bija četrās spēlēs pēc kārtas un turnīra tabulā ierindojās tūlīt aiz eirokausu zonas, bet jelgavnieki nebija uzvarējuši pēdējos trīs mačos.

Liepājniekiem šajā mačā bija jāiztiek bez aizsarga Šeiha Fajē, kurš bija sakrājis brīdinājumus.

Visas trīs šosezon aizvadītās savstarpējās spēles bija noslēgušās ar vienu vārtu starpību. Vispirms ar 3:2 uzvarēja "Liepāja", bet pēc tam ar 2:1 un 3:2 pārāki bija "Jelgavas" futbolisti.

Vienlaicīgi spēli "LNK Sporta parka" laukumā sāka RFS un "Auda", ar 3:0 uzvarot RFS, bet dienas pirmajā spēlē "Daugavpils" savā laukumā spēlēja 0:0 ar "Valmieru".

Piektdien kārtas ievadā "Riga" mājās ar 4:0 uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Svētdien kārtas noslēgumā Rīgā tiksies "Metta" un Salaspils "Super Nova".

Pēc 32 spēlēm turnīra tabulas galvgalī ar 80 punktiem ir "Riga", kurai ar 77 punktiem seko RFS. Tālāk ar 48 punktiem ir "Auda", 46 punkti ir "Valmierai" un 44 punkti - "Liepājai". 36 punktus ir sakrājusi "Jelgava", 34 punktus - "Tukums 2000"/"Telms", 33 punktus - "Daugavpils", bet 31 cīņā 30 punkti ir Metta" un desmit punkti - Salaspils "Super Nova" futbolistiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!