Fоtо: Optibet Virslīga

Vicelīdere RFS sestdien "Optibet" futbola virslīgas 32. kārtas mačā izcīnīja uzvaru, gūstot panākumu trešajā spēlē pēc kārtas.

RFS savā laukumā ar rezultātu 3:0 (1:0) uzvarēja "Audu".

33.minūtē RFS labā vārtus guva Darko Lemajičs, taču aizmugures stāvokļa dēļ tie netika ieskaitīti. Pirmā puslaika izskaņā pēc ātras auta izspēles 1:0 mājinieku labā panāca Jānis Ikaunieks.

Otrajā puslaikā laukuma saimniekiem vajadzēja nepilnas astoņas minūtes, lai dubultotu pārsvaru, šoreiz precīzam esot Stefanam Paničam. Trešos RFS vārtus ar tālu sitienu guva Lemajičs, kurš tika pie rezultatīvas piespēles arī pirmajā vārtu guvumā.

Pirmajā aplī abas komandas spēlēja neizšķirti 0:0, bet nākamajos divos mačos uzvarēja RFS ar 2:0 un 5:2.

Piektdien kārtas ievadā "Riga" mājās ar 4:0 uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu, bet sestdien "Daugavpils" un "Valmieras" duelis noslēdzās bez gūtiem vārtiem (0:0) un "Liepāja" un "Jelgava" spēlēja neizšķirti 1:1.

Svētdien Rīgā tiksies "Metta" un Salaspils "Super Nova".

Turnīra tabulas galvgalī ar 80 punktiem 32 spēlēs ir "Riga", kurai ar 77 punktiem seko RFS un ar 48 punktiem - "Auda". 46 punkti ir "Valmierai", bet 44 punktus sakrājusi "Liepāja" un 36 punktus - "Jelgava". 34 punkti ir "Tukums 2000"/"Telms", bet 33 punkti - "Daugavpilij". 31 mačā 30 punkti ir "Metta", bet desmit punkti - Salaspils "Super Nova" futbolistiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !