Foto: Optibet Virslīga

Salaspils "Super Nova" komanda, kas šosezon zaudēs vietu "Optibet" futbola virslīgā, svētdien 32.kārtas noslēdzošajā spēlē viesos ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Metta" vienību, pārtraucot teju pusgad ilgušo neuzvarēto spēļu sēriju.

"Super Nova" komandas labā vārtus guva Jevgenijs Miņins.

Jau pirmajā minūtē bumbu vārtos raidīja "Metta" futbolists Artjoms Puzirevskis, taču aizmgures situācijas dēļ vārtu guvums netika ieskaitīts. Spēles 16.minūtē salaspilieši ieguva vadību, Miņinam ar soda sitienu pārspējot Jāni Beku.

"Metta" vistuvāk neizšķirta panākšanai bija 15 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Lūkass Vapne, izpildot tālsitienu, ar bumbu trāpīja pa viesu komandas vārtu stabu.

Piektdien kārtas ievadā "Riga" mājās ar 4:0 uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu, bet sestdien "Daugavpils" un "Valmiera" duelis noslēdzās bez gūtiem vārtiem, neizšķirti bez gūtiem vārtiem, "Liepāja" un "Jelgava" spēlēja neizšķirti 1:1 un RFS ar 3:0 pārspēja "Audu".

Turnīra tabulas galvgalī ar 80 punktiem 32 spēlēs ir "Riga", kurai ar 77 punktiem seko RFS. Tālāk ar 48 punktiem ir "Auda", 46 punkti ir "Valmierai", bet 44 punktus sakrājusi "Liepāja". 36 punktus guvusi "Jelgava". 34 punkti ir "Tukums 2000"/"Telms", 33 punkti - "Daugavpilij", 30 punkti - "Metta", bet 13 punkti - Salaspils "Super Nova" futbolistiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu – RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023. gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!